Detaliul hilar din doctoratul lui Bode. "Păţăşti când dormi cu Fukuyama sub cap pe bancheta din spate"

Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
11.11.2022

Jurnalista Emilia Şercan a descoperit un detaliu hilar în teza de doctorat a ministrului PNL de Interne, Lucian Bode. Reacţia şefului MAI nu a întârziat să apară.

"Descrierea pentru poza de mai jos ar putea fi: Păţăşti când dormi cu Fukuyama sub cap inclusiv pe bancheta din spate. Printscreen-ul de mai jos este de la pagina 101 din teza rafinatului om de ştiinţă dr. Lucian Bode", a declarat Emilia Şercan.

foto
foto

"Este o evidentă eroare. În loc de Fukuyama - om de ştiinţă (nu chiar de calibrul lui dr. Bode), politolog, economist şi specialist în relaţii internaţionale - trebuia să fie Fukushima, centrala nucleară din Japonia unde s-a produs un dezastru nuclear după un cutremur devastator din 2011. O astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe într-o teză de doctorat susţinută în 2018, deci la şase ani după debutul scandalurilor despre plagiat şi impostură", a precizat Emilia Şercan.

În opinia jurnalistei, o astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe dacă conducătorul de doctorat îşi făcea treaba, dacă comisia de îndrumare îşi făcea treaba, dacă cei trei referenţi care au validat acordarea tezei de doctorat îşi făceau treaba şi dacă comisia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a confirmat acordarea titlului îşi făcea treaba.

"Eroarea nu a fost sesizată nici de cei din USR care au transcris recent teza lui dr. Bode la Biblioteca Naţională, dar nici de Comisia de Etică a UBB care a analizat sesizarea USR. Am sesizat-o eu, citind şi analizând cătinel, ca de obicei", a conchis Emilia Şercan.

Reacţia lui Lucian Bode

Ministrul de Interne a declarat, pentru G4Media, că "unul dintre motivele pentru care am ales să public teza a fost să corectez aspectele semnalate de către comisia de evaluare la susţinerea publică. Este o practică uzuală în lumea academică".

Lucian Bode a furnizat o fotografie cu pagina respectivă din cartea publicată ulterior susţinerii tezei în care corectura Fukuyama / Fukushima apare operată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor