Devotament fără margini. Un câine din Dolj stă de 5 ani în faţa casei stăpânului său mort

Câinele din Malu Mare, Dolj, care de 5 ani îşi aşteaptă stăpânul.
Câinele din Malu Mare, Dolj, care de 5 ani îşi aşteaptă stăpânul. (Digi)

Aidoma lui Hachiko, celebrul câine din Japonia care şi-a aşteptat ani de zile stăpânul, plecat dintre cei vii, în gara de unde acesta lua trenul spre serviciu, un câine dintr-o comună doljeană nu se mişcă, de mai bine de 5 ani de zile, din faţa casei stăpânului său care a murit, relatează digi24.

Fidel memoriei stăpânului său, câinele păzeşte gospodăria şi nu se dă dus din faţa casei, indiferent de anotimp, de mai bine de 5 ani.

Nimeni nu ştie numele câinelui, căci stăpânul era un om retras. Deşi mai mulţi oameni au încercat să îl ia de acolo, câinele nu s-a lăsat dus. Aşa că sătenii din Malu Mare, impresionaţi de animalul trist, care latră rar, îi mai dau de mâncare din când în când, la fel şi străinii care trec cu maşinile prin faţa casei.

„Am observat şi am vorbit cu prietenii noştri comuni şi chiar cu nişte veterinari să vedem ce putem face. El nu este agresiv dar nu te lasă să intri în curte, îşi păzeşte proprietatea. Îşi aşteaptă stăpânul...Probabil că da, e mereu trist, aşa e în permanenţă”, afirmă Alexandru Dicu, primar Malu Mare.

Reamintim că Hachiko, un câine din Japonia care timp de 9 ani şi-a aşteptat stăpânul în gară a impresionat o întreagă lume, povestea lui devenind subiect de film. Multă lume a lăcrimat vizionând filmul în care Hachiko îl aşteaptă pe Richard Gere, iar câinele are acum o statuie în gara Shibuya din Tokyo.

Probabil câinelui fără nume din Dolj nu i se va face statuie, iar studiourile din Buftea nu vor ecraniza povestea lui. Însă localnicii ar trebui să-i creeze câinelui un minim de condiţii, să aibă o cuşcă, să fie hrănit în fiecare zi, să i se aducă apă, crede medicul veterinar Doru Safta, citat de digi24.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne