Dezastru pentru Ciolacu şi Ciucă la prezidenţiale în cel mai recent sondaj AtlasIntel. Cine e câştigătorul absolut

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
12.04.2024

Cel mai bine clasat posibil candidat la alegerile prezidenţiale ar fi secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, acesta ieşind clasat pe primul loc în toate scenariile luate în considerare, arată cel mai recent sondaj realizat de AtlasIntel la comanda Digi24.

În primul scenariu, în care Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă nu au fost luaţi în calcul, pe primul loc s-ar situa Geoană, cu 33,6% dintre voturi, fiind urmat de liderul AUR, George Simion, cu 11,8%.

În acest scenariu, liderul USR Cătălin Drulă ar ieşi pe locul al treilea, cu 10,9% dintre voturi, în timp ce Diana Şoşoacă s-ar clasa pe locul patru (10,7%), fiind urmată de Dacian Cioloş cu 6,9% dintre voturi.

Sondajul realizat în perioada 5-9 aprilie mai arată că, şi în scenariul al doilea, în care sunt luaţi în considerare şi liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi PNL, Nicolae Ciucă, pe prima poziţie s-ar clasa tot Mircea Geoană, cu 27% dintre voturi, în timp ce pe locul 2, mult în spate, ar ieşi George Simion, cu 12,6%.

În ceea ce îi priveşte pe liderii coaliţiei de guvernare, Ciolacu s-ar clasa doar pe poziţia a 5-a, cu 9,6%, în timp ce Ciucă pe locul 7 cu doar 5%.

Cel de-al treilea scenariu AtlasIntel nu îl mai măsoară pe Ciucă, iar Ciolacu ocupă, din nou, doar poziţia a 5-a, cu 9,2% dintre voturi. Pe prima poziţie ar ieşi Geoană, cu 27%, fiind urmat de această dată de liderul USR Cătălin Drulă, cu 13,6%, în timp ce George Simion s-ar mulţumi cu poziţia a treia, cu 12,4%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor