Dmitri Rogozin a fost RĂNIT într-un atac în estul Ucrainei: Evident, a fost o lovitură ţintită

Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin (Captură Foto)

Dmitri Rogozin, fost vicepremier şi fost director al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, a declarat că a fost rănit în timpul unui bombardament asupra unui hotel şi a unui restaurant din Doneţk, relatează Novaya Gazeta. Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a fost şi el rănit.

“Aveam o întâlnire de afaceri cu un cerc apropiat de asociaţi după ce mă întorceam de la una dintre unităţile noastre de voluntari. Am stat în acest hotel în ultimele luni, iar inamicul nu a bombardat niciodată acest loc în opt ani. Cineva a divulgat informaţia [că mă aflam acolo] şi mai multe proiectile de 120 mm sau 155 mm au lovit locul unde eram prezenţi la ora 19:45. O anchetă va clarifica în curând cine ne-a atacat şi de unde a făcut-o”, a susţinut Rogozin pe canalul său de Telegram.

De asemenea, fostul şef al Roscosmos a menţionat că a fost rănit de un fragment metalic, care l-a lovit chiar deasupra omoplatului, adăugând că mai mulţi “apropiaţi” de-ai săi au fost, de asemenea, răniţi.

În urma incidentului, Rogozin va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

“Un hotel dintr-o suburbie din Doneţk, care găzduia o echipă de consilieri militari condusă de Dmitri Rogozin, a fost bombardat. Dmitri are o rană la spate. A fost dus la spital. Viaţa sa nu este în pericol. Evident, a fost o lovitură ţintită. Specialiştii tind să creadă că focul a fost deschis de la un sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter”, a declarat un consilier al lui Rogozin, citat de agenţia rusă de ştiri de stat TASS.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe Rogozin din funcţia de director al Roscosmos în iulie, înlocuindu-l cu Iuri Borisov, fost vicepremier.

După demiterea sa, Rogozin a anunţat că va pleca la război în Donbas şi va crea un “grup de consilieri militari numit 'Lupii Ţarului'”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe