Dmitri Rogozin: Dacă Moldova va alege calea unirii cu România, Transnistria va deveni un stat independent

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva)
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva) (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Nemulţumirile vicepremierului rus Dmitri Rogozin, la adresa Republicii Moldova, nu încetează să apară, dar de data asta, atacurile dure ale acestuia îl vizează şi pe guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili.

Referindu-se la situaţia critică din Transnistria, Rogozin a afirmat că locuitorii din această regiune vor beneficia de tot sprijinul Rusiei şi că Moscova nu va permite că „pacificatorii” săi să fie „călcaţi în picioare”.

Potrivit independent.md, diplomatul rus a criticat autorităţile de la Chişinău, subliniind că în Republica Moldova „e o ceaţă totală la nivelul puterii”.

„Acolo niciodată nu ai cu cine să vorbeşti. Totuşi eu sper într-un dialog cu Chişinăul asupra problemei transnistrene. Dacă Moldova, acolo unde majoritatea judecătorilor de la Curtea Constituţională sunt cetăţeni români, va alege calea unirii cu România, Transnistria desigur va deveni un stat independent”, a menţionat politicianul în timp ce ţinea o prelegere la Universitatea din Voronej.

Numindu-l „idiot” şi „psihopat” pe guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, oficialul rus a dat de înţeles că Transnistria are probleme şi din cauza ţării vecine, Ucraina.

„Este în stare de orice. El a distrus Georgia în 2008, lansând atacul din Osetia de Sud. Este un tip imprevizibil. Este dificil de anticipat lucrurile atunci când ai de a face cu persoane ca Saakaşvili sau premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk”, a declarat politicianul rus.

Amintim că Dmitri Rogozin şi săptămâna trecută a venit cu critici la adresa Moldovei, fiind nemulţumit de subiectele de la examenul de istorie pentru absolvenţii din clasa a noua, din şcolile cu predare în limba rusă din RM, declarând că ar fi „transformaţi în români”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe