DNA a depus recurs în casaţie în cazul Ioana Băsescu – Elena Udrea. Invocă decizia Curţii de Justiţie UE legată de prescripţie (surse)

Elena Udrea şi Ioana Băsescu
Elena Udrea şi Ioana Băsescu (Epoch Times România/YouTube)
Ana Ion
10.08.2023

DNA a depus recurs în casaţie - o cale extraordinară de atac - în cazul Ioana Băsescu – Elena Udrea, după ce Înalta Curte a dat în 11 iulie un verdict definitiv de încetare a procesului penal ca urmare a aplicării deciziilor CCR privind prescripţia, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

În acest dosar, fiica fostului preşedinte al României, Ioana Băsescu, şi favorita lui, Elena Udrea, au primit, în prima instanţă, 5 ani, respectiv 8 ani de detenţie cu executare pentru corupţie.

Decizia a fost luată după ce procurorii DNA au ajuns la concluzia că hotărârea CJUE – care permite magistraţilor români să nu ţină cont de deciziile CCR şi ÎCCJ privind prescripţia şi să nu mai închidă dosarele penale – se aplică şi în cazurile de corupţie, nu doar în cele de fraudă cu fonduri europene, evaziune şi contrabandă.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că Elena Udrea este acuzată în acest dosar de două infracţiuni de instigare la luare de mită (asupra secretarului general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la data faptei, Gheorghe Nastasia şi asupra şefului CJ Tulcea, Victor Tarhon), precum şi de cinci infracţiuni de spălare de bani pentru campania electorală a lui Traian Băsescu din anul 2009.

La rândul său, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu este acuzată de instigare la delapidare şi două infracţiuni de instigare la spălare de bani.

Mai reamintim că peste 5.000 de dosare s-au închis pentru că faptele s-ar fi prescris ca urmare a aplicării de către instanţele naţionale a deciziilor CCR şi ÎCCJ privind prescripţia. Au scăpat astfel persoane acuzate de fapte grave de corupţie în dosare cu prejudicii foarte mari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor