DNA verifică contractul dintre firma lui Dumitru Dragomir şi RCS&RDS

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Epoch Times România
04.06.2013

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei verifică contractul încheiat între firma Bodu SRL a lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, şi RCS&RDS, contract care a făcut obiectul şantajului în care a fost implicat şeful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, potrivit unor surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că ancheta privind condiţiile în care s-a încheiat acest contract se află în faza actelor premergătoare.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, pe 30 mai, la ieşirea din sediul DNA, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care a fost arestat şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, şi s-a arătat nemulţumit că a fost implicat în acest caz, deşi nu a greşit din punct de vedere legal cu nimic, fiind "şantajul lor".

Judecătoria Sectorului 1 a admis pe 31 mai cererea procurorilor DNA privind arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

"În intervalul 16 aprilie 2013 - 24 mai, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS&RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro(anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro)lunar(abonat", susţine DNA.

În decizia judecătorilor se arată că "inculpatul s-a folosit de funcţia importantă pe care o deţine în cadrul grupului Intact Publishing, aflându-se în poziţia de a exercita o mare influenţă asupra opiniei publice, pentru a obţine beneficii materiale, valoarea folosului urmărit de inculpat fiind extrem de ridicată".

"Instanţa reţine că inculpatul a exercitat acte diferite şi variate de presiune asupra părţii vătămate, menite să amplifice starea de temere a acesteia, în scopul de a obţine perfectarea unui contract în condiţii avantajoase. Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitat de avantajele faptului că este conducătorul unui important trust media, înţelegând să valorifice informaţiile obţinute în această calitate, în interesul său şi al companiei pe care o conduce, îngrădind libertatea psihică a părţii vătămate", se precizează în decizia judecătorilor.

În plus, judecătorii arată că Sorin Alexandrescu, beneficiind de poziţia sa, "a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupra opiniei publice, folosindu-se de acesta pentru desfăşurarea unor activităţi ce intră în sfera ilicitului penal".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor