Dorin Chirtoacă: Ilan Şor, un turnător şi o unealtă ieftină a regimului din R. Moldova

Ilan Şor răspândeşte informaţii false care ar putea fi preluate de forţele de ordine din R. Moldova pentru ca Maia Sandu să fie acuzată pe nedrept, afirmă Dorin Chirtoacă.
Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, învinuit şi condamnat în prima instanţă pentru participarea activă în delapidarea sistemului bancar moldovenesc, a depus recent două plângeri la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani din Chişinău fiind nemulţumit de unele afirmaţii scrise de Maia Sandu pe pagina sa de Facebook sau expuse în cadrul unor emisiuni televizate.

În opinia lui Şor, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) urmează a fi trasă la răspundere administrativă şi penală pentru că i-a discreditat imaginea şi l-a discriminat numindu-l „puşcăriabil” implicat în „furtul miliardului”, sau că „fraudează alegerile cu banii furaţi de la cetăţeni” etc.

În context, ex-primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, în cadrul unei emisiuni televizate, a menţionat că Ilan Şor răspândeşte doar informaţii care ar putea fi preluate de forţele de ordine pentru ca Maia Sandu să fie acuzată pe nedrept.

„Părerea mea, regimul continuă ceea ce şi-a propus şi acum o face din inerţie şi din prostie. Ilan Şor era pus să facă chestiunea asta şi înainte de alegeri şi până ca acestea să fie plănuite. El demult aruncă vorbe de astea că el i-a dat bani lui Filat, iar aceştia au ajuns la Maia Sandu. El este un turnător, un denunţător fals, o unealtă ieftină şi îşi îndeplineşte acest rol”, a concluzionat Dorin Chirtoacă.