Dosar penal după moartea fotbalistului Patrick Ekeng

Oamenii legii vor investiga modul în care a fost acordat primul ajutor fotbalistului camerunez Ekeng.
Patrick Ekeng
Patrick Ekeng (Facebook)

Procurorii şi ofiţerii Serviciului-Omoruri au deschis dosar penal în cazul morţii lui Patrick Ekeng, fotbalistul camerunez de la Dinamo, relatează digi24.ro. Ekeng s-a prăbuşit pe gazon în timpul meciului cu Viitorul şi a murit apoi la spital. Medicii au încercat timp de o oră şi jumătate să-l resusciteze pe Patrick Ekeng, fără succes.

Investigaţia este in rem, vizând condiţiile în care a murit sportivul. Audierile vor începe în cursul zilei de sâmbătă, existând controverse în privinţa ultimelor momente din viaţa fotbalistului şi a modului în care s-a intervenit.

În cadrul acestei investigaţii, vor fi audiaţi medicul de pe ambulanţa privată, medicul, şoferul ambulanţei, staff-ul medical al echipei şi alţi reprezentanţi ai clubului. Poliţiştii urmează să stabilească de ce ambulanţa, care nu era dotată cu defibrilator, a intrat doar după trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare.

Reamintim că Ekeng, fotbalist în vârstă de doar 26 de ani s-a prăbuşit vineri seara pe gazon, în minutul 70 al partidei. Mijlocaşul intrase pe teren în urmă cu doar câteva minute. Fotbaliştii şi echipa medicală a clubului au realizat că e vorba de ceva grav şi s-au grăbit să-i acorde primul ajutor. A durat însă aproape trei minute până când jucătorul a fost urcat în ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ambulanţa adusă a fost însă una fără manevre de resuscitare, a declarat Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgenţă Floreasca iar doctorul care ar fi trebuit să fie în ambulanţă s-ar fi aflat în tribune. De altfel, medicul echipei Dinamo spune că el a fost cel care a încercat să-l resusciteze pe fotbalist.

Fotbalistul a ajuns în stop cardio-respirator la Camera de Gardă iar manevrele de resuscitare care au durat o oră şi 30 de minute au rămas fără rezultat.

Patrick Ekeng avea 26 de ani şi era la primul sezon la Dinamo. Era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport