Fost funcţionar public trimis în judecată după ce a jucat la păcănele 400.000 de lei, bani din taxe şi impozite

Bogdănel-Dorel Rotaru, un împătimit al jocurilor de noroc, a jucat sute de mii de lei din banul public la păcănele.
Slot machine, păcanele, aparate
Slot machine, păcanele, aparate (giurgiuveanul.ro)
Ana Ion
19.04.2016

Angajatul unei primării din judeţul Iaşi, a fost trimis în judecată de procurori, după ce ar fi sustras 400.000 de lei din gestiunea instituţiei pentru a-i juca la păcănele, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, Bogdănel-Dorel Rotaru în vârstă de 33 de ani, este acuzat de delapidare. Potrivit procurorilor, Rotaru, în prezent antrenor al unei echipe de fotbal din localitatea Bârnova a sustras în perioada când a lucrat casier la primăria comunei o sumă importantă din gestiunea instituţiei publice, jucând banii la jocurile de noroc.

Rotaru s-a angajat la Primăria Bârnova în 2007, iniţial ca agent fiscal, având obligaţia, printre altele, de a emite chitanţe pentru taxele sau impozitele încasate. Din 2012, bărbatul a primit şi atribuiţii de casier. În acelaşi an, inspectorul contabil al primăriei i-a cerut lui Rotaru să îi predea mai multe chitanţiere, însă acesta a refuzat. În consecinţă, conducerea Primăriei Bârnova i-a aplicat funcţionarului un avertisment scris şi i-a solicitat de urgenţă să predea documentele solicitate.

Cum Rotaru Dorel Bogdănel nu s-a conformat solicitării de a preda documentele, la nivelul Primăriei Bârnova s-a efectuat o anchetă internă, având scopul de a verifica activitatea inculpatului, au precizat procurorii ieşeni.

În urma anchetei, Rotaru Dorel Bogdănel a recunoscut comiterea faptei, precizând că fiind un împătimit al jocurilor de noroc şi-a însuşit din gestiune, în mod repetat, diferite sume de bani, nemenţionând în borderouri unele chitanţiere prin care încasa banii şi depunând la Trezoreria Iaşi doar o parte din bani.

"În ceea ce priveşte cuantumul prejudiciului, inculpatul îl estimează la aproximativ 200.000 de lei, arătând că regretă fapta comisă şi obligându-se să depună toate eforturile pentru a achita suma de bani pe care şi-a însuşit-o din gestiune“, au mai precizat procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor