Două staţiuni de pe litoralul bulgăresc au declarat stare de dezastru

(photos.com)

În urma ploilor torenţiale, în două localităţi de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, Primorsko şi Byala, a fost declarată miercuri stare de dezastru. Furtuna a provocat inundaţii mari, blocarea şoselelor cu trunchiuri de copaci căzuţi şi întreruperea alimentării cu energie electrică a numeroase gospodării şi clădiri. Localitatea Sozopol a fost, de asemenea, afectată grav de furtună, potrivit agenţiei DPA.

Autorităţile locale din Burgas au anunţat că oraşul Primorsko şi satele Yasna Polyana şi Vesselie s-au confruntat cu cea mai mare cantitate de precipitaţii. Joi dimineaţă, primarul din Primorsko a convocat o şedinţă a centrului local pentru situaţii de urgenţă. Drumul care leagă Primorsko de Arkoutino a fost inundat complet de apele râului Ropotamo, iar pe şoseaua care leagă Primorsko de Yasna Polyana nu se poate circula datorită copacilor smulşi din rădăcini şi prăbuşiţi pe carosabil. Din cauza furtunii s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, iar 300 de turişti aflaţi într-un hotel din Primorsko au rămas fără electricitate şi apă. De asemenea, au fost inundate case de vacanţă aflate în această staţiune şi parterul hotelurilor.

De asemenea, în localitatea Sozopol au fost anunţate, întreruperi ale alimentării cu energie electrică şi blocaje ale traficului rutier.

În localitatea Byala, situaţia este dezastruoasă, cu copaci smulşi din rădăcini, case inundate şi numeroase gospodării şi clădiri rămase fără energie electrică, plaja şi numeroase străzi fiind afectate grav. Primarul staţiunii, Anastas Trendafilov, a anunţat că echipele de salvare au evacuat opt persoane din zona Byala.

Nici şoseaua dintre Varna şi Burgas nu a rămas neafectată de precipitaţiile torenţiale, fiind blocată pe anumite zone de copacii căzuţi pe carosabil.

Opt regiuni din Bulgaria s-au aflat, miercuri, sub atenţionare de cod galben de precipitaţii şi furtună, cu avertizări de precipitaţii între 15 şi 35 de litri pe metru pătrat, conform avertizării transmise de Institutul Naţional de Meteorologie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură