Copil de 6 ani cântă piese celebre ale lui Elvis, iar în duet cu tatăl reînvie şlagăre americane

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Deborah George
26.04.2024

Când Kael Lim avea 2 ani, s-a apropiat de microfonul tatălui său, şi-a pus o cască şi a început să cânte. A cântat "Rain, Rain, Go Away".

Kael nu ştia că în curând va începe o carieră muzicală de succes.

Astăzi, Kael este un copil de 6 ani care face furori pe internet. El şi tatăl său au împreună peste 400.000 de urmăritori numai pe Instagram. Ei cântă împreună cover-uri ale unor vechi cântece americane. Muzica lor s-a răspândit în lung şi în lat, iar în vremurile de astăzi în care mulţi trec prin momente de depresie şi anxietate a atins inimile oamenilor din întreaga lume.

Kael a început să cânte de la vârsta de 2 ani. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Kael a început să cânte de la vârsta de 2 ani. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

Kael, în vârstă de 6 ani, şi tatăl său Jan Gabriel Lim, în studioul lor de acasă. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Kael, în vârstă de 6 ani, şi tatăl său Jan Gabriel Lim, în studioul lor de acasă. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

Originari din Filipine, Kael şi părinţii săi locuiesc acum în Chicago. Sunt o familie foarte pasionată de muzică.

"Ne place să cântăm!", a declarat tatăl lui Kael, Jan Gabriel Lim, pentru The Epoch Times.

Călătoria în America a început în 2013, când Jan Gabriel Lim a ajuns în Statele Unite. Mai bine de jumătate de deceniu, el a putut să îşi viziteze familia doar o lună pe an. Acest aranjament a fost dificil; Lim l-a văzut pe Kael crescând prin apeluri video şi a visat să se reunească cu familia sa.

Kael cu părinţii săi. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Kael cu părinţii săi. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

În 2023, cei trei s-au stabilit definitiv în America. Kael şi părinţii săi sunt bucuroşi să fie din nou împreună. "A fost greu, dar acum nu mai suntem stresaţi", a spus Lim.

În ciuda faptului că uneori îi este dor de rudele sale din Filipine, când a fost întrebat dacă îi place viaţa americană, Kael a avut un răspuns simplu: "Da!"

Puteţi urmări duetul tată-fiu cântând "Heal The World" al lui Michael Jackson, "How Deep Is Your Love" al Bee Gees, "I Won't Last A Day Without You" al Carpenters şi "I Want It That Way" al Backstreet Boys.

Călătoria muzicală

Talentul muzical pare să fie o caracteristică a familiei Lim. Familia lor extinsă este iubitoare de muzică. Tatăl domnului Lim adora să cânte. Mama sa? "Nu, ei îi place doar să danseze", a spus Lim râzând.

De-a lungul copilăriei domnului Lim, în casă se auzeau cântece americane vechi. A crescut ascultându-i pe Elvis Presley şi Michael Jackson. Acum, el transmite mai departe fiului său muzica acestora. Iar micuţul Kael interpretează ca un profesionist cântecele celebre ale lui Elvis Presley, precum "Can't Help Falling in Love".

Când Kael avea 4 ani, a auzit un cântec care avea să-i schimbe viaţa. În timpul unei călătorii la magazinul alimentar, a auzit "How Deep is Your Love" de la Bee Gees, care se auzea în difuzoarele magazinului. A fost atras de muzică.

"Şi pur şi simplu a început să cânte", a spus domnul Lim.

Când s-au întors acasă, domnul Lim a înregistrat cântecul interpretat de Kael. Nu a trecut mult timp până când înregistrarea lor a devenit virală. Milioane de admiratori s-au bucurat să-l vadă pe băieţel cântând clasicul pop.

Kael la vârsta de 4 ani. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Kael la vârsta de 4 ani. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

În ianuarie, Lim a înregistrat din nou "How Deep is Your Love". De data aceasta el şi fiul său au cântat împreună. Încă o dată videoclipul a fost foarte apreciat. În februarie au făcut cea de-a treia înregistrare împreună cu mătuşa lui Kael. Acest cover a primit şi mai multe reacţii decât celelalte cântece ale lui Kael.

Înregistrarea piesei "How Deep is Your Love" l-a propulsat mai sus pe Kael. Oamenii din întreaga lume par să iubească interpretarea acestui cântec. Nu este de mirare că Kael îl clasează printre preferatele sale. Un alt favorit este "A Million Dreams" din The Greatest Showman. Alţi artişti pe care îi iubeşte sunt Justin Bieber şi Michael Jackson.

Jan Gabriel Lim spune că fiul său Kael învaţă muzica foarte rapid şi, deoarece tânărul cântăreţ va şti să citească în curând, învăţarea cântecelor va deveni şi mai uşoară pentru el.

"Dacă îl las să asculte un cântec, ar putea să îl fredoneze imediat, iar apoi doar îl voi învăţa versurile", a spus Lim. "Şi apoi ar putea pur şi simplu să-l cânte".

Tatăl şi fiul îşi exprimă adesea dragostea unul faţă de celălalt înainte de a cânta în duet. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Tatăl şi fiul îşi exprimă adesea dragostea unul faţă de celălalt înainte de a cânta în duet. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

Foto: (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Foto: (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

De-a lungul anilor, Lim a adunat o colecţie impresionantă de echipamente muzicale. Toate aceste echipamente sunt folosite în studioul de acasă al familiei. Din acest spaţiu mic, artistul pasionat în vârstă de 6 ani ajunge la o mulţime de ascultători din întreaga lume.

Atunci când cântă, deseori închide ochii şi dansează pe ritmurile muzicii. El trăieşte fiecare notă muzicală cu toată inima.

Muzica lui Kael este întotdeauna întâmpinată extraordinar, indiferent dacă acesta cântă singur sau împreună cu tatăl său. Comentariile de susţinere îi inundă conturile de socializare. Domnul Lim spune că oamenii adoră duetele tată-fiu.

Jan Gabriel îl descrie pe Kael ca fiind un "copil vesel". El spune că fiul său este poznaş, dar şi destul de introvertit. În ciuda tendinţelor sale timide, Kael speră să devină un cântăreţ profesionist şi să atingă succesul. A cânta pare să îi alunge natura introvertită.

Foto: (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Foto: (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

Acestui tată mândru îi place să cânte la fel de mult ca şi fiului său. Lim nu a luat niciodată lecţii de muzică; a cântat întotdeauna doar pentru a se distra, însă Kael şi-a exprimat interesul de a urma cursuri de canto.

„Legătura de familie este cel mai important lucru”

Tăticul în vârstă de 28 de ani vrea să se folosească de pagina sa pe reţelele de socializare pentru a transmite importanţa legăturilor de familie. Jan Gabriel descrie timpul petrecut cu familia ca fiind "cel mai important moment".

Familia Lim. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)
Familia Lim. (Prin amabilitatea lui Jan Gabriel Lim)

Se poate observa uşor dragostea care se manifestă între membrii familiei Lim. Kael îşi adoră părinţii, iar domnul Lim îşi descrie soţia ca fiind "susţinătorul lui numărul unu". Doamna Lim se bucură să urmărească duetul tată-fiu.

"Întotdeauna sunt numai zâmbete", a spus doamna Lim.

Jan Gabriel Lim şi Kael se joacă împreună, se uită împreună la televizor şi chiar gătesc împreună. Însă lor le place cel mai mult să cânte. Faptul că au cântat împreună le-a întărit enorm legătura. Înainte de a cânta un duet, pot fi văzuţi adesea arătându-şi afecţiunea unul faţă de celălalt. Iar duetele tată şi fiu sunt abia la început.

"Vom cânta mai mult", a spus Jan Gabriel Lim. Şi vor cânta.

De la "A Million Dreams" la "How Deep is Your Love", cei doi pot cânta aproape orice. Călătoria lor muzicală abia a început.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor