Dragnea invită UDMR-ul la colaborare. Pentru un proiect pe 100 de ani

Liviu Dragnea a invitat UDMR-ul să lucreze împreună cu PSD pentru proiectul următorilor 100 de ani ai României. De asemenea, Dragnea, lider al unui partid care a fost la guvernare în repetate rânduri, a deplâns faptul că nu există o autostradă peste Carpaţi.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat UDMR-ului invitaţia ca, la 100 de ani de la crearea statului român modern să participe la construcţia unui proiect nou, pentru România, pentru următoarea sută de ani.

"Apreciez că UDMR, alături de partidele democratice din România, poate participa la construcţia unui proiect nou, pentru România, pentru următoarea sută de ani. La anul vom sărbători împreună Centenarul. Dincolo de rănile istoriei sau de abuzurile unor regimuri profund nedemocratice, avem o istorie comună, mai ales aici, în Transilvania, care a însemnat convieţuire paşnică, prietenie şi solidaritate între oameni, dacă ne uităm la nivel comunităţilor.

Chiar dacă politica învrăjbeşte, şi învrăjbeşte, mai ales în campaniile electorale, vă invit să fim raţionali şi pragmatici şi să discutăm aici problemele noastre, aici în ţară, pe care să le rezolvăm împreună. (...) Dacă vom accepta strategiile de dezbinare, unele construite chiar în interiorul ţării, avem şanse să pierdem unele lucruri pe care le-am clădit împreună, şi cu greu, şi cred că cel mai important lucru pe care trebuie să nu îl pierdem este încrederea între maghiari şi români. Vă invit ca, la 100 de ani de la crearea statului român modern, să lucrăm împreună pentru proiectul următorilor 100 de ani", a declarat Liviu Dragnea, preluat de Agerpres, la Congresul UDMR, care se desfăşoară la Zalău.

Dragnea a mai susţinut că din 1990 şi până acum, în România s-a înregistrat un salt uriaş în acordarea de drepturi egale pentru minorităţi iar acest proces este în curs şi multe lucruri se vor rezolva în viitorul nu foarte îndepărtat.

Liderul PSD a mai catalogat drept grav faptul că în ultimii 27 — 28 de ani, perioadă în care s-au cheltuit miliarde de euro în România, nu există o autostradă care să traverseze Carpaţii şi a susţinut că este de acord cu învăţământul în limba maternă, pentru etnicii maghiari. Dragnea i-a sfătuit pe maghiarii din ţară să îi înveţe pe copii şi limba română, pentru ca aceştia să aibă şanse mai bune să îşi găsească un loc de muncă în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne