Dragnea pleacă în ţară să-i liniştească pe pesedişti: "PSD nu e un partid captiv!"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Încă influent în teritoriu printre baronii pe care i-a finanţat ani buni, fostul preşedinte executiv al PSD Liviu Dragnea a pornit într-un periplu prin ţară, pentru a-i calma pe pesedişti:

''Principalul motiv pentru care am plecat împreună cu domnul Dolineaschi prin organizaţiile judeţene reprezintă dorinţa preşedintelui Victor Ponta şi a mea şi a noastră de a vedea exact care este starea în organizaţiile judeţene ale PSD-ului (...) pe de altă parte, să le spunem colegilor noştri că PSD nu e un partid captiv care se poate preda cuiva sau care să fie speriat de eventuale declaraţii la televizor şi nici un partid care să fie captiv într-o guvernare pe care o conduce'', a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Dragnea a spus că a discutat cu primarii despre stadiul alegerilor interne şi despre dorinţa de a demara realizarea unei oferte politice serioase pentru 2016-2020, pe care PSD să o prezinte în perioada următoare. Dragnea a mai discutat cu primarii despre eventuale propuneri de modificare a legislaţiei, pentru a avea o administraţie mai bună şi mai eficientă.

Potrivit Hotnews, Dragnea a explicat ulterior că interviul lui Gabriel Oprea - în cadrul căruia acesta a avertizat cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică pe furiş Codul Penal în Parlament - a produs "foarte multă tulburare în PSD". Fostul vicepremier a mai declarat că el a înţeles "bine" ce a spus Gabriel Oprea, cu care are o relaţie foarte bună, dar că "genul acesta de declaraţii produc tulburare în partid".

"Nu este uşor să-i ceri unui partid ca PSD sau să aibă impresia PSD că e un partid care poate fi şantajat. Au fost reacţii foarte diferite şi a fost şi acesta un subiect de discuţii, ca să calmăm colegii, să le spunem că nu sunt probleme cu UNPR şi că relaţiile în coaliţie sunt bune. Dar genul acesta de declaraţii pot produce tot felul de neînţelegeri. Din acest motiv putem spune că nu putem fi captivi. Putem fi parteneri, dar nu putem fi captivi", a afirmat Dragnea.

Periplul fostului vicepremier în ţară are loc la scurt timp după ce acesta l-a vizitat pe Victor Ponta în Turcia, unde s-a operat la genunchi, şi are loc în contextul în care liderul UNPR, Gabriel Oprea a anunţat că îşi scoate partidul de la guvernare dacă se modifica "pe furiş'" Codul Penal, ale cărui prevederi atârnă, ca o sabie a lui Damocles, asupra multor lideri din teritoriu cercetaţi sau deja acuzaţi de fapte de corupţie.

De altfel, inclusiv Victor Ponta este acuzat de DNA în dosarul Turceni-Rovinari iar în acest context, potrivit stiripesurse.ro, în PSD s-ar fi vorbit despre o amânare a Congresului la care ar trebui ales liderul de partid, existând temeri ca în lumina noii sale situaţii Ponta n-ar mai putea candida la şefia partidului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne