Dragnea: Şefia PSD şi a Guvernului în aceeaşi mână a fost o greşeală. Nu trebuie să mai facem aşa ceva

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

A fost o greşeală că Victor Ponta a deţinut în acelaşi timp şi poziţia de şef al PSD şi al Executivului, iar această greşeală nu mai trebuie repetată în viitor, a declarat miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la Digi24, noul preşedinte interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Pe fondul situaţiei medicale a lui (Victor Ponta - n.r.) şi pe fondul presiunilor permanente la care era supus, cred că a ajuns la concluzia că nu poate gestiona amândouă funcţiile. Oricum, şi funcţia de preşedinte PSD şi funcţia de prim-ministru într-o singură mână este foarte mult şi cred că de aici înainte în PSD nu trebuie să mai facem aşa ceva, pentru că greutatea este foarte mare, responsabilitatea este foarte mare. Cred că a luat decizia asta simţind că îi este mai uşor să se poată ocupa în special de Guvern", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

În opinia noului şef al PSD, este foarte greu ca un singur om să fie şi un lider de partid eficient şi un premier bun, amândouă în acelaşi timp. De altfel, Dragnea recunoaşte că decizia de a împărţi astfel funcţiile a fost una comună, luată în 2012.

"Cred că am greşit amândoi, pentru că am plecat amândoi în Guvern, el premier, eu vicepremier, el preşedinte PSD, eu preşedinte executiv la partid, şi cred că din cauza asta încet, încet, în mod involuntar, nu voluntar, partidul aşa puţin a rămas în umbră. Nu a fost confiscat de Guvern, dar comunicarea publică a fost concentrată în special pe acţiunile guvernamentale", a subliniat preşedintele interimar al PSD.

De altfel, Dragnea consideră că relaţia firească de colaborare dintre PSD şi Guvern se transformase "într-o relaţie oarecare de subordonare", iar PSD riscă să nu mai aibă viaţă de partid.

"Noi n-am mai făcut o activitate politică serioasă, ci s-a făcut mai mult marketing guvernamental, dar partidul a avut de suferit. S-a simţit nevoia ca partidul să fie resuscitat. PSD se află acum într-un moment de răscruce", a mai precizat Dragnea, care este de părere că separarea funcţiei de şef al PSD de cea de premier va fi benefică şi pentru premier şi pentru partid.

Social-democraţii speră ca Victor Ponta să rămână premier până la alegerile din 2016, iar partidul îl susţine în acest sens, Dragnea precizând că, la ultima sa discuţie cu acesta, premierul a dat asigurări că vrea în continuare să rămână în fruntea Guvernului.

În cadrul aceluiaşi interviu, Dragnea a ţinut să precizeze că l-a deranjat faptul că Victor Ponta nu l-a susţinut pe el în lupta internă din PSD, ci pe Rovana Plumb, însă a trecut peste această "supărare".

"Nu mi-a picat foarte bine. Nu pentru că m-ar fi afectat la vot. Nu mi-a picat foarte bine pentru că am crezut că era firesc ca el să mă susţină pe mine. Eu mi-aş fi dorit să mă voteze, pentru a justifica toată activitatea mea şi prietenia mea pentru el în ultimii cinci ani şi jumătate, dar am trecut peste asta. O fi avut motivele lui", a declarat şeful interimar al PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne