E oficial. Liviu Dragnea candidează la şefia interimară a PSD

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.07.2015

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, că a decis să candideze la şefia interimară a Partidului Social Democrat, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv care va avea loc a doua zi.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut în ultimele zile cu foarte mulţi colegi, am decis ca mâine să cer votul de încredere pentru a prelua atribuţiile de preşedinte PSD. Acest vot va fi urmat de un plan concret de acţiuni atât politice, cât şi administrative, care să pregătească atât toamna politică, cât şi anul care va urma", a declarat, la sediul PSD, Liviu Dragnea, citat de Hotnews.ro.

Dragnea susţine că a luat această decizie argumentând că, prin implicarea sa, PSD îşi va recăpăta încrederea şi se va putea organiza bine, astfel încât anul electoral 2016 să fie unul de succes.

Liderul social-democrat susţine că este necesară "implicarea unor colegi din conducerea partidului într-o echipă care să aibă mai multe atribuţiuni efective", pentru că PSD este un partid prea mare pentru a fi condus de o singură persoană.

"Am avut discuţii cu oamenii şi împreună am reuşit să stabilim că cea mai bună formulă este o formulă de echipă. Nimeni nu poate conduce singur. Convingerea mea este că prin implicarea mea partidul poate fi stabilizat" , a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă a discutat cu Victor Ponta despre acest lucru, Dragnea a răspuns: "Nu vreau să îl implic pe Victor Ponta în aceste discuţii, îl implică alţii, eu sunt prieten şi camarad cu Victor Ponta din 2010. Si cu fapta şi cu gândul, şi mâine şi după mâine. Niciodată nu voi face ceva împotriva lui Victor Ponta. Mă aştept să primesc votul lui Victor Ponta, pentru că el a fost votat de mine tot timpul".

"Tăticul baronilor" anunţase încă de duminică, la Antena 3, că urmează să ia o decizie în privinţa candidaturii sale după ce îşi finalizează toate analizele.

Se pare că analizele au fost finalizate şi Dragnea, care se bucură de o largă susţinere în teritoriu, este pregătit să concureze împotriva actualului şef interimar al partidului, Rovana Plumb, susţinută direct de Victor Ponta şi apropiaţii săi.

"Oamenii din teritoriu aşteaptă foarte rapid o stabilizare a conducerii, să spună care este linia, să vadă că PSD este condus în continuare. E nevoie urgentă de certitudine şi de fermitate la vârful partidului şi de un plan de acţiune concret. Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic foarte important, cu efecte la alegerile parlamentare. Este nevoie de o conducere care să dea vigoare şi siguranţă partidului. Cred că, la Comitetul Executiv Naţional de miercuri, PSD în primul rând trebuie să-şi vină în fire...", declara, duminică, Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte condamnarea sa în primă instanţă în dosarul Referendumul, Dragnea a dat de înţeles că aceasta nu este un impediment pentru ocuparea unei funcţii de conducere în PSD, pentru că partidul este într-o "situaţie specială" în prezent.

"PSD se află într-o situaţie specială acum, unde se pot adopta măsuri speciale pe perioade limitate, o perioadă tranzitorie. (...) va fi pe o perioadă strict limitată, şi anume până la organizarea Congresului", a afirmat Dragnea, adăugând că data următorului Congres va fi stabilită de Consiliul Naţional şi a apreciat că există trei variante posibile: noiembrie 2015, februarie 2016 sau după alegerile parlamentare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor