Elon Musk avertizează asupra mişcării woke în şcolile de medicină: "Oamenii vor muri"

Elon Musk
Elon Musk (Win McNamee / Getty Images)

Elon Musk şi-a exprimat din nou îngrijorarea că agenda de tip "woke" şi politica privind diversitatea, echitatea şi incluziunea (DEI), în special în şcolile de medicină, poate duce la moartea oamenilor.

"Dacă standardele pentru a trece examenele medicale şi a deveni medic sau mai ales chirurg, dacă standardele sunt coborâte, atunci probabilitatea ca profesionistul medical să facă o greşeală este mai mare", a spus domnul Musk. "Ei fac greşeli la examenele pe care le dau. Pot face greşeli cu oamenii, îi pot omorî".

Miliardarul american a adus acest argument în timpul emisiunii cu fostul prezentator CNN Don Lemon.

În timpul interviului, directorul general al Tesla şi SpaceX a încercat să îi explice conceptul fostului prezentator CNN, dar se pare că Lemon nu a înţeles, pentru că a replicat: "Nu există nicio dovadă în acest sens".

Musk a oferit apoi exemplul unui chirurg în formare care, în ciuda faptului că a făcut numeroase greşeli în timpul operaţiilor, a trecut totuşi de examen datorită standardelor corupte. El a sugerat că acest standard mai scăzut ar putea creşte probabilitatea unor rezultate fatale.

Lemon a susţinut că era "ipotetic, asta nu înseamnă că se întâmplă".

"Nu am spus că se întâmplă, am spus că se va întâmpla. Am spus că dacă scădem [nivelul], oamenii vor muri", a replicat Musk.

Fostul prezentator CNN a întrebat de ce Musk "vorbeşte despre ceva ce nu s-a întâmplat".

"Pentru că nu vreau să se întâmple", a insistat Musk.

Interviul, postat pe mai multe platforme de socializare pe 18 martie, trebuia să facă parte din planurile iniţiale de exclusivitate ale fostului prezentator CNN pentru X. Însă Musk a anulat parteneriatul platformei sale cu Lemon la scurt timp după interviu.

Critica adusă politicii woke

Musk s-a exprimat de mult timp împotriva iniţiativei woke. În timpul unui interviu cu comentatorul Ben Shapiro, la începutul acestui an, la Conferinţa Asociaţiei Europene a Evreilor din Polonia, proprietarul companiei X a declarat că oamenii ar trebui "să se ferească întotdeauna de orice nume care sună ca şi cum ar putea fi scos dintr-o carte a lui George Orwell".

"Diversitate, echitate, incluziune, toate acestea sună frumos. Dar ceea ce înseamnă de fapt este precis discriminare pe baza de rasă, sex şi orientare sexuală, şi este împotriva meritului", a declarat atunci Musk.

În timpul interviului, Musk a menţionat că soluţia pentru a aborda această problemă a politicilor de incluziune este ca universităţile să se concentreze pe merit. "Nu contează dacă eşti bărbat, [sau] femeie, ce rasă eşti, ce convingeri ai. Ceea ce contează este cât de bun eşti la locul tău de muncă sau care sunt abilităţile tale", a spus el.

"Incluziunea este periculoasă peste tot, dar cea mai periculoasă este în şcolile de medicină".

La 7 martie, Subcomisia pentru învăţământ superior şi dezvoltarea forţei de muncă a organizat o audiere intitulată "Diviziv, excesiv, ineficient: Impactul real al DEI în campusurile universitare".

În timpul audierii, Dr. Stanley Goldfarb, fost decan asociat al programului de studii la Universitatea din Pennsylvania, Şcoala de Medicină Perelman, şi preşedinte al organizaţiei medicale non-profit Do No Harm, a exprimat mari îngrijorări cu privire la iniţiativa DEI în şcolile de medicină şi a avertizat asupra consecinţelor potenţiale ale acesteia.

"DEI este periculos peste tot, dar cel mai periculos este în şcolile de medicină", a tras un semnal de alarmă Dr. Goldfarb.

"Viitorii voştri medici învaţă despre politica divizivă în detrimentul îngrijirii care salvează vieţi. Sunt învăţaţi să discrimineze în funcţie de rasă, nu să trateze pacienţii în mod egal. În cele din urmă, viitorul dumneavoastră medic este antrenat să fie un activist", a avertizat el. "Dacă nu readucem şcoala medicală la adevărata sa misiune, americanii vor suferi în mod inevitabil o scădere a calităţii asistenţei medicale".

În timpul audierii, Dr. Goldfarb a acuzat Asociaţia Colegiilor Medicale Americane, care gestionează educaţia medicală, că forţează "şcolile de medicină să predea intersecţionalitatea, opresiunea, colonizarea şi supremaţia albă, printre alte subiecte de bază ale DEI".

El a citat exemplul unui student la medicină care a declarat recent organizaţiei sale Do No Harm că studentul a petrecut mai mult timp învăţând despre pronume decât înţelegând funcţia renală.

Dr. Goldfarb a mai afirmat că şcolile de medicină reduc acum standardele de admitere din cauza politicilor de inlcuziune, spunând: "Unele au renunţat să mai solicite MCAT [Medical College Admission Test] tuturor candidaţilor, chiar dacă MCAT este cel mai bun indicator al capacităţii unui student de a deveni medic".

"Prin recrutarea unor studenţi mai puţin calificaţi, şcolile de medicină produc medici mai puţin calificaţi", a spus Dr. Goldfarb.

Do No Harm a aflat că Facultatea de Medicină a Universităţii California Los Angeles le-a cerut studenţilor din primul an să participe la un curs intitulat "Rasism structural şi echitate medicală", în cadrul căruia, într-un exerciţiu, studenţii au fost împărţiţi pe grupuri rasiale şi au discutat despre îndemnuri antirasiste, potrivit The Wall Street Journal. Şcoala a renunţat ulterior la exerciţiu în urma unei plângeri privind drepturile civile din partea organizaţiei Do No Harm.

"Politicile de incluziune pun în pericol vieţile americanilor. Cel mai bun mod de a salva vieţi este să le scoatem din medicină. Acum", a subliniat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe