Elveţia, acuzată că introduce “controale de frontieră anti-italiene”

Autorităţile italiene sunt nemulţumiţi de "atitudinea" Elveţiei faţă de cetăţenii săi.
Punct de trecere a frontierei dintre Italia şi Elveţia.
Punct de trecere a frontierei dintre Italia şi Elveţia. (Captură Foto)

Elveţia a început să ceară poliţiei informaţii despre cetăţenii care ajung din Italia, potrivit unor surse guvernamentale italiene. Lucrul care a amplificat şi mai mult tesiunile a fost că guvernul elveţian a dispus închiderea a trei puncte de trecere a frontierei între cele două state.

Elveţia susţine că investigaţiile sunt necesare din cauza unor organizaţii criminale periculoase care se află în Italia.

În replică, Italia susţine că este vorba de o încălcare evidentă a prevederilor Acordului Schengen. Preşedinta Comitetului Parlamentar de Control privind Acordul Schengen, Laura Ravetto, a declarat că sunt necesare explicaţii ale ambasadei elveţiene.

“Nici guvernul şi nici Comisia Europeană nu au fost informate de decizia elveţienilor. Din acest motiv l-am sunat pe ambasadorul elveţian”.

Ravetto a pus şi mai mult gaz pe foc, întrebându-se public de ce cetăţenii italieni care speră să se mute în ţara vecină, Elveţia, întâmpină mai multe obstacole decât cetăţenii altor state ale Uniunii Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe