"Excelenţa sa" Mihail Vlasov, urmărit penal într-un nou dosar. Miza, o lege şi funcţii

Mihail Vlasov
Mihail Vlasov (Captură Youtube)

"Excelenţa sa" Mihail Vlasov, cum era supranumit fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar. Condamnat recent la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, mai nou, Vlasov este acuzat de dare de mită. Acuzaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă lui Vlasov luni, când acesta a fost chemat la DNA.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii februarie 2013, Mihail Vlasov, la acea dată preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat ,, Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”.

În schimbul susţinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, să îl numească în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord, se arată în comunicatul remis de DNA Epoch Times.

Ulterior, în cadrul unei şedinţe din 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv şi a dispus numirea acestuia în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

"Numirea în funcţia de arbitru, de către Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea preşedintelui Camerei Naţionale, Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcţia de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, cât şi preşedinte al Camerei Naţionale.", arată DNA.

Procurorii anticorupţie mai precizează că, pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, astfel încât faţă de acesta există o cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale.

Potrivit gândul.info, deputatul respectiv era Mircea Grosaru, reprezentant al minorităţii italiene, decedat în februarie 2014.

Publicaţia citată mai relatează că legea pentru care Mihail Vlasov a făcut presiuni a fost iniţiată de senatorii Klárik Laszlo-Attila (UDMR), Alina Gorghiu (PNL), Mircea Grosaru, Florin Iordache (PSD), Marko Attila-Gabor (UDMR) şi Aurel Vainer (minorităţi). Senatul a respins proiectul legislativ, acesta aflându-se în dezbaterea Camerei Deputaţilor încă din mai 2014.

Florin Iordache şi Alina Gorghiu, cunoscută printre colegii liberali ca fiind săgeata politică a grupării Vlasov, fac şi ei parte din Curtea Internaţională de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României arată Gândul.

Reamintim că Mihail Vlasov a fost condamnat pe 27 februarie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea Supremă.

Fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a fost trimis în judecată în aprilie 2014, pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant primind mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki pentru a interveni la Curtea de Arbitraj cu scopul de a-i rezolva acestuia un dosar comercial. Mai multe informaţii despre acest dosar puteţi citi aici.

Mai menţionăm în context că şi fiica şi ginerele lui Vlasov, respectiv Vanda Vlasov şi fostul ministru de interne, Cristian David, sunt urmăriţi penal, Vanda Vlasov în primul dosar al tatălui său, iar soţul său, Cristian David, pentru luare de mită.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne