"Excelenţa sa" Vlasov audiat la DNA

Mihail Vlasov
Mihail Vlasov (Captură Youtube)
Loredana Diacu
16.02.2015

Fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, este audiat luni de procurorii DNA, relatează stiripesurse.ro. Cunoscut drept un împătimit al jocurilor de noroc, Vlasov este acuzat de trafic de influenţă. Nu este exclus ca acesta să fie audiat într-un dosar, altul decât cel în care este inculpat, scrie sursa citată.

Reamintim că Vlasov a fost arestat preventiv şi ulterior plasat în arest la domiciliu, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea suma de 200.000 de euro de la o persoană căreia îi promisese să-i aranjeze o soluţie favorabilă la Curtea de Arbitraj. Suma reprezenta o primă tranşă dintr-un milion de euro.

Menţionăm în context că tot luni trece prin emoţii şi ginerele lui Vlasov, fostul ministru de interne Cristian David, procurorii DNA cerând prelungirea arestului preventiv în cazul acestuia. La fel ca tata socru, David este acuzat de luare de mită.

Revenind la Vlasov, reamintim că pe 9 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor anti-corupţie, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ, a pretins de la un martor denunţător 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, Mihail Vlasov, supranumit "Împăratul" şi "Excelenţa sa" îi promisese persoanei care i-a oferit mita - denunţător în acest caz - că îi va obţine o soluţie favorabilă la Curtea de Arbitraj (CA), lăudându-se că va interveni pe lângă fiica sa, Vanda Vlasov, judecător la Curtea de Arbitraj. Mihail Vlasov a fost reţinut împreună cu şoferul său, pe care Vlasov îl convinsese să ia banii de la denunţător, pentru a nu se expune personal.

Fiica lui Mihail Vlasov, Vanda Vlasov, este şi ea urmărită penal, fiind acuzată că le-a determinat pe două angajate ale Curţii de Arbitraj Internaţional să îi elibereze adeverinţe care nu au fost avizate şi de conducerea instituţiei, documente care ar fi fost folosite de Mihail Vlasov în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, peFacebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor