Expert: Igor Dodon fără atribuţii, dar cu aparat foto de mii de euro

Doar anul acesta Preşedinţia a cheltuit pentru servicii aeriene un milion de lei MD. Igor Dodon afirma că deplasările angajaţilor instituţiei au fost în scopul rezolvării problemelor R. Moldova.
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com / Dodon Igor)

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Achiziţiilor Publice, la sfârşitul lunii august Preşedinţia Republicii Moldova a achiziţionat un aparat de fotografiat de 162 000 lei MD, asta în timp ce autorităţile declară în permanenţă că în bugetul statului nu sunt bani pentru reparaţia spitalelor, gradiniţelor etc.

Printre achiziţiile Preşedinţiei de la începutul anului 2017 se mai numără servicii aeriene în valoare de un milion de lei MD, dar şi aranjamente florale în sumă de 150 de mii de lei MD, transmite zgd.md.

În context, politologul, Dionis Cenuşă remarcă că în R. Moldova ar exista un paradox: “preşedintele este fără atribuţii, dar cu aparat de fotografiat de 8 mii euro”.

La emisiunea „În profunzime” de joi seara de la protv, şeful statului a declarat că nu are cunoaştinţă de achiziţi aparatului de fotografiat fiindcă nu a dat astfel de indicaţii, precizând că acest lucru va fi clarificat.

„Serviciile aeriene care au fost, toate sunt legale, publice. Probabil este vorba despre deplasărilor celor din instituţia prezidenţială în diferite direcţii cu scopul de a rezolva problemele care le are statul.”, s-a justificat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe