Maia Sandu: Unirea este un vis al moldovenilor demn de tot respectul

Pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate fiecare om din R. Moldova contează, fie că vrea reunirea cu România, fie că vrea în NATO, în Uniunea Europeană sau în Uniunea Euroasiatică, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova (facebook.com/pas)
Ştefan Sârbu
15.09.2017

În contextul faptului că unele persoane din rea voinţă au reinterpretat mesajele Maiei Sandu de la al II-a Congres al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) ce ţin de subiectul Unirii, iar unioniştii sinceri au auzit doar reinterpretările tendenţioase şi s-au simţit ofensaţi, liderul PAS menţionează că formaţiunea politică pe care o conduce nu este împotriva Unirii doar că aceasta poate fi făcută doar printr-un proces democratic, prin voinţa exprimată de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova şi nu ca în 1918, când a fost votată de Sfatul Ţării.

”Nu am spus că Unirea din 1918 a fost impusă, ci că unirea astăzi nu poate fi impusă. Am spus că Uniunea Europeană nu va accepta în componenţa sa o ţară profund coruptă, cu instituţii total subordonate intereselor oligarhice, că pentru a ne apropia de România şi Uniunea Europeană trebuie să facem puţină ordine. Am mai spus că unirea nu poate să se întâmple ca altă dată, adică ca în 1918, când a fost votată de Sfatul Ţării. O asemenea decizie poate fi luată astăzi doar prin referendum”, explică Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

”Pentru mine şi pentru colegii din PAS contează toţi oamenii. Fiecare om din Republica Moldova contează, fie că vrea reunirea cu România, fie că vrea în NATO, fie că vrea în Uniunea Europeană sau în Uniunea Euroasiatică”, a adăugat liderul PAS precizând că formaţiunea politică a decis să fie în PAS pentru că le pasă de toţi cetăţenii. Unirea fiind pentru mulţi un vis, o speranţă care face parte din conştiinţa lor. Un lucru demn de tot respectul.

În opinia Maiei Sandu nici unirea, nici integrarea europeană nu pot fi realizate până nu va exista un stat de drept, funcţional şi prosper, în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor să nu fie îngrădite, în care vocea fiecărui cetăţean să poată fi auzită. Iar proiectele comune în diverse domenii sunt concrete, realiste şi pot fi făcute, dacă există voinţă.

”Despre proiecte comune cu România, în toate domeniile, vorbeşte programul politic al PAS: stimularea comerţului şi investiţiilor, asigurarea securităţii energetice prin interconectarea conductelor de gaze naturale şi a reţelelor electrice la cele ale UE, armonizarea legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar, rezolvarea unui şir de probleme ce ţin de protecţia mediului, promovarea turismului, promovarea energiei regenerabile, dezvoltarea proiectelor comune în domeniul educaţiei şi culturii. Asta promitem, şi asta vom face” a concluzionat politiciana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor