Explozie la o fabrică de pâine din Braşov. Bilanţ negru: 1 mort şi cinci răniţi

O explozie urmată de un incendiu s-a produs joi seară la o fabrică de pâine din Braşov.
Pompier in timpul misiunii.
Pompier in timpul misiunii. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

UPDATE 9:00. Bilanţul noii tragedii este de 1 mort şi cinci răniţi, dintre care trei sunt în stare mai gravă. La momentul exploziei, în fabrică se aflau 11 persoane, informează b1.ro.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, iar alte cinci persoane au scăpat nevătămate. Una dintre victime a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri şi a fost scoasă după zeci de minute şi dusă la spital. Între timp aceasta a decedat în cursul dimineţii.

"Din păcate, victima scoasă de la siloz, după o operaţiune de salvare a pompierilor şi după ce a fost operată, a decedat. Pacientul avea leziuni la nivelul capului, care erau grave. Ceilalţi cinci răniţi sunt la Spitalul Braşov, starea lor e stabilă, dar colegii de la Braşov pot spune mai multe. Posibil să fie operaţi pentru că sunt cu arsuri unii dintre ei.

Braşovul are o secţie de chirurgie plastică chiar foarte bună, deci pot fi trataţi acolo, dar, dacă medicii vor dori să fie transferaţi, atunci vom analiza dacă pot fi aduşi la Bucureşti, dat fiind situaţia de aici, sau pot fi duşi în altă parte", a declarat Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică pentru B1 TV.

Cauza exploziei ar fi sistemul necorespunzător de ventilaţie.

* * *

UPDATE 22.25 Angajatul fabricii din Braşov unde a avut loc explozia a fost scos şi va fi dus la spital.

Ciprian Sfreja de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul căzut într-un buncăr de făină în urma deflagraţiei a fost scos de echipele de intervenţie, el fiind în stare de semiconştienţă. Potrivit sursei citate, bărbatul are arsuri şi politraumatisme şi a fost intubat, la ora transmiterii ştirii ambulanţa în care se afla acesta fiind în drum spre spital.

UPDATE 22.00 Incendiul a fost stins, 5 dintre cele 11 persoane aflate în clădire au ieşit nevătămate, a declarat şeful ISU Braşov.

Incendiul produs în urma exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov a fost stins, iar în momentul producerii deflagraţiei în clădire se aflau 11 persoane, cinci dintre acestea scăpând nevătămate, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Stelian Rechitean, citat de Mediafax.

UPDATE 21.30 "O persoană, în momentul de faţă, încercăm să o salvăm, este blocată într-un buncăr (...) persoana comunică, cooperează cu noi, vom încerca să o salvăm coborând cu instrumente specifice, operaţiunea este în desfăşurare", a declarat presei un reprezentant al ISU Brasov, informează Hotnews.ro.

* * *

UPDATE 21.07 Premierul interimar Sorin Cîmpeanu i-a trimis la locul exploziei pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi pe secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, informează B1 TV.

* * *

UPDATE 21.05 Pompierii intervin la această oră cu nouă autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, iar la faţa locului se aflau, în total, 12 ambulanţe şi SMURD, transmite Mediafax.

Ciprian Sfreja, din cadrul ISU Braşov, a declarat că unul dintre cei cinci răniţi în explozie transportaţi la spital este în stare foarte gravă. La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că patru dintre răniţi au arsuri de 10%, iar unul are arsuri de 40%.

În urma exploziei, foarte multe cioburi s-au împrăştiat în curţile caselor aflate în jurul clădirii unde a avut loc deflagraţia.

"Echipele pompierilor lucrează la faţa locului. Există suspiciunea că sunt persoane aflate sub dărâmăturile de la etajul 1, unde a fost explozia. La nivelul Braşovului a fost declanşat planul roşu şi a fost ridicat nivelul de intervenţie la maximum. A fost alertă forte în judetele Covasna, Prahova şi se pregătesc şi din Mureş dacă numărul victimelor va creşte. De asemenea, au fost pregătite trei elicoptere, iar dacă va fi nevoie vor fi trimise pentru a fi transportaţi pacienţi în alte spitale", a declarat Arafat.

* * *


Cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav, în urma exploziei urmate de un incendiu care s-a produs, joi seară, în apropierea stadionului din Braşov, cu câteva minute înainte de finalul unui meci. Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că a fost declarat cod roşu, iar la faţa locului au fost trimise mai multe elicoptere, informează Mediafax.

La locul accidentului au venit cinci ambulanţe care au preluat imediat persoanele rănite, transportându-le la spital.

Mai multe echipe de intervenţie s-au format, pentru a căuta alte persoane care ar fi putut fi surprinse de explozia produsă la moara fabricii de pâine Vel Pitar, din Braşov, a declarat Ciprian Sfreja, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Angajaţii fabricii de pâine erau în schimbul al doilea, iar la ora actuală nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor care se aflau în clădire la momentul producerii exploziei urmate de incendiu.

Fabrica se află în imediata apropiere a unui stadion de fotbal, unde, în momentul exploziei, se juca un meci între FC Braşov şi CSM Râmnicu Vâlcea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne