Filat şi-a certat miniştrii: de Ziua Drapelului Naţional, tricolorul să fie arborat pe toate edificiile de forţă

În cadrul şedinţei Guvernului din 25 aprilie, premierul Vlad Filat s-a arătat nemulţumit de faptul că drapelul Republicii Moldova lipseşte de pe majoritatea instituţiilor de stat. În acest sens şeful executivului a cerut miniştrilor ca pe 27 aprilie, de Ziua Drapelului Naţional, tricolorul să fie arborat pe toate edificiile de forţă, menţionând: "Am solicitat anterior să fie arborat tricolorul pe toate instituţiile de stat din Moldova. Ce avem în rezultat? Unde e tricolorul de pe sediul Comisariatului de Poliţie Chişinău, dar de pe Ministerul Mediului, Ministerul Protecţie Sociale şi Familiei şi cel al Tehnologiei Informaţiei? Lista ar putea continua".

Precizăm că anterior, premierul a solicitat Ministerului Educaţiei că în toate instituţiile de învăţământ, de ziua Tricolorului, prima oră de studii să fie dedicată drapelului de stat şi simbolurilor naţionale, specificând că această zi este foarte importantă pentru istoria şi cultura naţională, fapt despre care trebuie povestit tinerelor generaţii, copiilor.

Totodată, cu această ocazie, la 27 aprilie vor mai fi organizate mai multe activităţi culturale printre care şi instalarea unui tricolor de dimensiuni mari care va fi montat pe un suport metalic în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Amintim că Ziua Drapelului se sărbătoreşte deja al doilea an consecutiv. Această sărbătoare a fost instituită la 23 mai 2010 printr-un proiect de lege susţinut de majoritatea deputaţilor din Alianţa pentru Integrare Europeană.

La 27 aprilie 1990, steagul Republicii Moldova a fost desemnat oficial Drapel de Stat şi abia după douăzeci de ani, Parlamentul de la Chişinău a declarat ziua de 27 aprilie sărbătoarea Tricolorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe