Firea se preface că n-ar şti de ce a ajuns pe lista pentru europarlamentare: Nu e premiu de consolare. Colegii au apreciat activitatea mea

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Captură video)
Andrei Popescu
22.03.2024

Şefa PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, joi, că decizia PSD de a o scoate din cursa pentru Primăria Capitalei şi de a o trece pe lista de europarlamentare a coaliţiei PSD–PNL nu este nici premiu de consolare, nici premiu de împăcare ci reprezintă recunoaşterea muncii sale politice şi administrative.

“Colegii mei au apreciat activitatea mea din toţi aceşti ani, faptul că am avut rezultate bune la Primăria Capitalei, proiecte care sunt şi acum viabile şi de care se bucură cetăţenii şi cu multe dintre ele chiar se laudă actualul primar. Din păcate cele care au fost lăsate la un anumit stadiu nu au fost finalizate în această perioadă. Nu cred că a fost nici premiu de consolare, nu a fost nici premiu de împăcare, nu a fost altceva decât o recunoaştere a muncii mele politice, administrative”, a precizat Firea, întrebată dacă locul ei de pe lista de europarlamentare reprezintă un premiu de consolare având în vedere că nu mai candidează la Primăria Capitalei.

În ceea ce îl priveşte pe candidatul comun al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Firea a afirmat că medicul Cătălin Cârstoiu este un om care se zbate şi se implică:

“Cu domnul doctor Cătălin Cârstoiu am interacţionat când eram primar general, eram în plină pandemie, deşi spitalul coordonat de domnia sa nu face parte din Administraţia Spitalelor, deci nu este coordonat de Primăria Capitalei, ci de Ministerul Sănătăţii. A apelat la mine ca primar general pentru a sprijini acest spital atât de important din ţară să facă rost de consumabile, de anumite tratamente necesare bolnavilor, de tot ceea ce înseamnă infrastructură medicală. De ce?

Pentru că mi-a spus spitalele Capitalei care erau în subordinea primăriei şi sunt, erau foarte bine dotate, pentru că ne-am ocupat foarte mult în acea pandemie când ceilalţi erau ascunşi prin dulapuri, inclusiv contracandidatul meu de la acel moment şi am avut o colaborare foarte bună. Ce am apreciat la domnia sa, faptul că se implică, faptul că se zbate şi vrea să facă rost de tot ceea ce are nevoie, chiar dacă nu le avea la dispoziţie şi iată apela la instituţia Primarului General pentru a salva pacienţi”.

Reamintim, în acest context, că purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat la începutul săptămânii că Firea nu doar că nu va pleca din partid ci va face parte din echipa de campanie a candidatului comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, întrebată ce i-a spus Marcel Ciolacu când a informat-o că nu va candida la Primăria Capitalei, Firea a precizat:

“[Mi-a spus – n.r.] că în coaliţie s-a pus problema unui candidat comun, care să aibă posibilitatea, cel puţin la nivel de teorie, să obţină mai multe voturi din ambele bazine, şi cel social-democrat şi cel liberal din Bucureşti şi că este o decizie asumată, luată şi se aşteaptă la o reacţie colegială, ceea ce a şi fost”.

Remarcile Gabrielei Firea au venit în contextul în care PSD şi PNL au votat joi, în şedinţe separate, listele de candidaţi la europarlamentare.

La acest moment, după retragerea Ramonei Chiriac, lista comună a PSD-PNL pentru europarlamentare se prezintă astfel:

Mihai Tudose (PSD), Rareş Bogdan (PNL), Gabriela Firea (PSD), Dan Motreanu (PNL), Victor Negrescu (PSD), Adina Vălean (PNL), Vasile Dîncu (PSD), Daniel Buda (PNL) Maria Grapini (PSD); Siegfried Mureşan (PNL), Gheorghe Cârciu (PSD), Dragoş Benea (PSD), Mircea Hava (PNL), Titus Corlăţean (PSD), Dan Nica (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), Roxana Mînzatu (PSD), Virgil Popescu (PNL) şi Alexandru Muraru (PNL).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor