Fiul lui Dan Adamescu, reţinut în Londra

Bogdan Alexander Adamescu, fiul patronului Astra Asigurări, a fost reţinut în Londra. Pe numele acestuia, în România a fost emis un mandat de arestare în lipsă.
(photos.com)

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Bogdan Alexander Adamescu, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, a fost reţinut în Londra, relatează Realitatea.net.

Fiul patronului Astra Asigurări este acuzat de procurorii DNA că se sustrage de mai mulţi ani anchetei în care este învinuit că a dat mită zeci de mii de euro, prin intermediari, unor judecători de la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

"Procurorii anticorupţie au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa inculpatului în faţa organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală", se arată în comunicatul DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne