Fosta soţie a fondatorului Amazon donează sute de milioane de dolari unor grupuri de extremă stânga ce sprijină infractorii migranţi şi sportivii transsexuali

Jeff Bezos, fostul CEO al Amazon.
Jeff Bezos, fostul CEO al Amazon. (Getty Images)

Fosta soţie a lui Jeff Bezos, fondatorului Amazon.com, MacKenzie Scott, a treia cea mai bogată femeie din SUA, a acordat 640 de milioane de dolari în noi donaţii caritabile - cea mai mare parte a acestora mergând către organizaţii nonprofit de extremă stânga care promovează cauze de stânga, inclusiv asistarea migranţilor care comit infracţiuni şi promovarea bărbaţilor biologici transsexuali care concurează cu femeile, relatează NY Post.

67 de organizaţii de apărare a migranţilor vor primi de la Scott o sumă totală de 122 de milioane de dolari pentru asistenţă juridică şi alte tipuri de asistenţă, potrivit unei analize a 361 de premii pe care aceasta le-a anunţat marţi prin intermediul fundaţiei sale Yield Giving.

Printre marii câştigători se numără Coaliţia migranţilor din Florida, care se opune cu vehemenţă măsurilor luate de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, de reprimare a imigranţilor care comit infracţiuni şi Coaliţia pentru drepturile migranţilor şi ale refugiaţilor din Tennessee, care luptă împotriva eforturilor statului de a spori aplicarea legii în cazul migranţilor ilegali. Ambele au obţinut premii în valoare de 2 milioane USD.

Scott a acordat, de asemenea, 117 milioane USD unor grupuri de apărare a deţinuţilor, 72 de milioane USD pentru 43 de grupuri care promovează "orientarea sexuală" şi "identitatea de gen" şi care sprijină băieţii transsexuali care ruinează în mod obişnuit atletismul practicat de femeile biologice (feministele MIA).

"Soţia lui Bezos foloseşte profiturile pe care le-a obţinut prin capitalism pentru a [finanţa] frânghia care va spânzura capitalismul. Aceste lucruri pentru care donează bani - fie că este vorba de idei privind transsexualii, de ajutorarea migranţilor ilegali, de drepturile deţinuţilor, de schimbările climatice - toate acestea încearcă să îndepărteze sistemul nostru de capitalism", a declarat Mike Gonzalez, membru senior al Heritage Foundation.

Scott, care a fost căsătorită cu Jeff Bezos timp de aproape 25 de ani şi are patru copii cu acesta, s-a despărţit de fondatorul Amazon.com cu 38,3 miliarde de dolari în acţiuni Amazon. În decembrie 2022 a lansat o bază de date cu donaţiile sale caritabile sub numele Yield Giving.

Ea a început apoi să solicite cereri de la organizaţii nonprofit conduse de comunităţi care au nevoie de asistenţi financiari - care trebuiau să aibă bugete cuprinse între 1 şi 5 milioane de dolari şi misiuni "de a promova vocile şi oportunităţile persoanelor şi familiilor cu mijloace reduse sau modeste", potrivit site-ului.

Megan Peterson, director executiv al organizaţiei Gender Justice, a salutat "cadoul" de 2 milioane USD făcut de Scott organizaţiei sale non-profit, afirmând într-o declaraţie că "nu putea veni într-un moment mai crucial", în condiţiile în care "o mişcare juridică conservatoare ne ameninţă drepturile fundamentale aici, în Minnesota, Dakota de Nord şi în întreaga ţară".

"Construirea şi susţinerea unei lumi fără bariere de gen necesită organizarea comunităţii, educaţie şi schimbarea modului în care vorbim şi gândim despre gen", a adăugat Peterson, al cărei grup a câştigat recent procese privind accesul la contracepţia de urgenţă şi drepturile tinerilor transsexuali de a practica sporturi care nu corespund genului lor biologic.

Cel puţin 16 milioane de dolari din cele 72 de milioane de dolari distribuite cauzelor LGBTQ au fost organizaţii non-profit care promovau sportivii transsexuali în sporturile feminine - inclusiv ACLU din Alabama.

"Democraţii care conduc oraşe din America fac acest lucru în fiecare zi cu banii noştri, iar aceasta este adevărata bătălie pe care trebuie să continuăm să o ducem", a declarat reprezentanta din New York, Nicole Malliotakis (R-Brooklyn), care a afirmat că cheltuielile lui Scott pentru cauze de stânga sunt "nefericite - dar sunt banii ei personali".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe