Fotbal: Englezul Theo Walcott ratează Cupa Mondială din cauza unei accidentări la genunchi

Internaţionalul englez Theo Walcott. (Shaun Botterill / Getty Images)
Epoch Times România
07.01.2014

Internaţionalul englez Theo Walcott, atacantul echipei Arsenal, va rata Cupa Mondială de fotbal din Brazilia din cauza unei accidentări grave, ruptura ligamentelor anterioare încrucişate ale genunchiului stâng, care îl va ţine departe de gazon cel puţin şase luni, potrivit agenţiilor de presă internaţionale.

Walcott (24 ani) s-a accidentat spre finalul meciului cu Tottenham Hotspur (2-0), din turul III al Cupei Angliei, la un duel cu fundaşul Danny Rose, şi a părăsit terenul pe targă.

În momentul schimbării sale, Walcott nu a părut foarte afectat şi le-a arătat fanilor lui "Spurs" scorul de pe tabela de marcaj, gest pentru care a scăpat nepedepsit de federaţia engleză.

"Theo se va opera la Londra în viitorul apropiat şi este de aşteptat să fie indisponibil cel puţin şase luni, ratând astfel restul sezonului şi Cupa Mondială din Brazilia", a anunţat clubul Arsenal pe site-ul său oficial.

Walcott, care are 36 de selecţii la naţionala Angliei (5 goluri), a ratat alte două luni din acest sezon din cauza unei accidentări abdominale şi era în mare formă de la revenirea pe gazon, cu cinci goluri marcate în cinci meciuri pentru "tunari" înaintea partidei cu Tottenham.

Absenţa lui Walcott este o lovitură dură atât pentru Arsenal, în tentativa sa de a se menţine pe primul loc în Premier League, cât şi pentru selecţionata antrenată de Roy Hodgson.

Walcott nu a jucat la Cupa Mondială până acum, chiar dacă a făcut parte din lotul Angliei la ediţia din 2006 - Germania (avea 17 ani), fiind lăsat apoi în afara lotului la ediţia din 2010, desfăşurată în Africa de Sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor