Fotbal: Laurenţiu Reghecampf - "Sper ca România să câştige în Turcia"

Epoch Times România
11.10.2012

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră în victoria României, în Turcia, în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2014.

"Mă mândresc pentru că sunt 8 jucători de la Steaua Bucureşti în lotul României de fotbal. Este meritul lor, noi nu facem nimic decât să îi ajutăm să ajungă la un nivel cât mai înalt. Sunt jucători buni, sunt jucători de valoare, sper să facă un meci foarte bun, vineri în Turcia. Sper ca echipa României să câştige în Turcia, iar ei să se întoarcă sănătoşi", a declarat tehnicianul.

În continuare, el a precizat: "Eu sunt sigur că atât antrenorii echipei naţionale, cât şi jucătorii echipei naţionale merg în Turcia să câştige, nimeni nu o să se mulţumească cu un singur punct. Dar, poate în anumite condiţii, acel punct este foarte important pentru echipa naţională. Eu îmi doresc foarte mult ca echipa naţională să învingă. Chiar sunt alături de ei".

Laurenţiu Reghecampf a mai spus la conferinţa de presă de la Stadionul Steaua: "Turcia are o echipă foarte puternică. Am văzut meciul Olanda - Turcia. O să fie un meci foarte greu pentru noi. Am văzut şi la ultimul meci România - Andorra, suporterii nu au răbdare, vor mereu ca echipa naţională să marcheze foarte repede. Trebuie să avem răbdare şi încredere în aceşti băieţi. Este o echipă tânără care va avea şi rezultate".

În continuare, el a precizat: "Adrian Mutu este un jucător foarte important pentru echipa naţională, mai ales pentru jucătorii tineri. Sper ca el să aibă o evoluţie foarte bună şi naţionala să câştige. Dacă Mutu ar marca, mă bucur şi mai mult".

Întrebat dacă jucătorii români o să joace sub presiune, în faţa unui stadion plin în Turcia, Laurenţiu Reghecampf a răspuns: "Nu. Sunt mulţi jucători care sunt obişnuiţi cu asemenea condiţii. Nu cred că este un lucru negativ faptul că stadionul o să fie plin. Eu cred că este un motiv în plus să joace şi mai bine. Orice jucător îşi doreşte un stadion plin. Fanii echipei Turciei nu au ce să facă jucătorilor din România. Deci o să fie un lucru pozitiv pentru majoritatea jucătorilor".

Antrenorul Stelei a mai precizat: "Este foarte important pentru noi, pentru echipa naţională a României faptul că avem aproape toate biletele vândute pentru meciul cu Olanda, de la Bucureşti. Este bine faptul că oamenii au început să vină la stadion. Am văzut asta şi la meciurile jucate de noi pe Arena Naţională. Mă bucur foarte mult că la un meci al echipei naţionale stadionul o să fie arhiplin".

În preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2014, România va întâlni Turcia în data de 12 octombrie, pe stadionul "Şukru Saracoglu" din Istanbul, de la ora 20,30, şi Olanda pe 16 octombrie, la Bucureşti, pe Arena Naţională, de la ora 21,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor