Fotbal: Petrolul speră să câştige măcar un punct pe terenul lui Dinamo

(Getty Images)

Petrolul Ploieşti speră să câştige măcar un punct sâmbătă, cu Dinamo, în Şoseaua Ştefan cel Mare, în cadrul etapei a 25-a a Ligii I de fotbal, a afirmat antrenorul Gigi Mulţescu.

"Chiar dacă întâlnim pe Dinamo, asta nu înseamnă ca va fi un joc special pentru noi. În situaţia actuală, orice meci este la fel de important şi trebuie să le tratăm pe toate la fel. Sigur, ţinând cont de faptul că vom avea un adversar valoros, aflat în prima parte a clasamentului, şi strategia noastră trebuie să fie una realistă. Mergem să câştigăm, dar, dacă nu se poate, sperăm să obţinem măcar un punct", a declarat Gheorghe Mulţescu, antrenorul Petrolului, care a debutat runda trecută cu un succes în faţa Braşovului (2-0).

"Mă îndoiesc că va fi suficient să încercăm să conservăm un rezultat de 0-0, aşa că trebuie să dăm gol sau chiar goluri pentru a obţine un rezultat pozitiv. Poate că Dinamo nu trece printr-o forma sportivă foarte bună, dar are jucători precum Marius Niculae, Dănciulescu sau Cătălin Munteanu, care pot decide în orice moment soarta unei partide", a mai spus Mulţescu, citat de site-ul oficial al Petrolului.

Mulţescu e de părere că "Dinamo e ca o fiară rănită, care-şi joacă poate ultima şansă să rămână în luptă pentru titlul. Noi suntem precum o fiară flămândă, ce trebuie să mănânce în fiecare etapă, să adune puncte. Însă, nu avem presiunea rezultatului, cum s-a întâmplat în meciul cu FC Braşov, atunci când eram obligaţi să câştigam. Şi dacă vom pierde sâmbătă, tot vom continua, cu şanse reale, cursa pentru salvarea de la retrogradare".

Petroliştii au intrat de joi în cantonament, iar deplasarea la Bucureşti o vor face vineri seara. Pentru jocul de sâmbătă (ora 19,00), "lupii galbeni" nu vor putea conta pe Cristi Melinte, suspendat pentru acumularea a şapte cartonaşe galbene, însă în lot va intra Florin Maxim, jucător legitimat săptămâna aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport