Gând la gând - PNL exclude orice alianţă cu PSD

Liberalii exclud categoric ideea unui guvern de uniune naţională precum şi o eventuală alianţă cu PSD, susţine Gorghiu.
Loredana Diacu
11.07.2016

alte articole

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
11.07.2016

Indiferent de rezultatul alegerilor din toamnă, PNL nu va face nicio colaborare cu PSD, a declarat luni copreşedintele PNL Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

"Astăzi s-a discutat tema alianţelor post-electorale, discuţie care s-a finalizat cu un vot în care s-a exprimat foarte clar opinia că, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, PNL nu va face niciun fel de colaborare cu PSD", a declarat copreşedintele Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, liberala a mai precizat că formaţiunea sa nu este de acord cu ideea unui guvern de uniune naţională.

"Scorul din alegerile parlamentare nu va da premisa unui guvern de uniune naţională. (...) Este clară decizia PNL, nu vrem guvern de uniune naţională, nu acceptăm niciun fel de colaborare cu PSD. Este o decizie a PNL votată unanim", a conchis Gorghiu.

Declaraţiile liberalilor vin la scurtă vreme după ce Dragnea a declarat şi el că, din respect pentru alegători, exclude orice alianţă cu PSD şi că speră ca după alegeri să formeze guvern cu ALDE.

Afirmaţiile au loc, de asemenea, în contextul în care săptămâna trecută Guvernul a lansat în dezbatere publică documentul intitulat "România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă". Programul a fost lansat în prezenţa preşedintelui Iohannis, a premierului, a Guvernatorului BNR şi a lui Borc şi conţine 16 fişe cu 90 de măsuri concrete pe care partidele vor trebui să şi le asume pentru a scoate România din marasm. Practic, pentru a fi fezabil, acest proiect ar trebui asumat de toate partidele ce vor intra în Parlament şi la guvernare din toamna anului viitor.

Mai mult, sâmbătă, vicepremierul Costin Borc a susţinut că este posibil ca, după alegerile parlamentare din toamnă, să fie format un guvern de uniune naţională, care ar putea fi condus chiar de actualul premier - Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor