"Gelu Diaconu este omul Sistemului" - Sindicaliştii SED LEX cer demisia şefului ANAF (Video)

Mobilizaţi de liderul SED LEX, în jur de 250 de angajaţi din direcţiile de finanţe au protestat joi în Capitală, cerând demisia şefului ANAF, Gelu Diaconu.
Protest pentru demiterea lui şefului ANAF Gelu Diaconu, 12.11.2015 (Epoch Times)
Loredana Diacu
12.11.2015
Se încarcă player-ul...

În jur de 250 de angajaţi ai Fiscului şi finanţiştii din primării au cerut joi demisia lui Gelu Diaconu, şeful ANAF. Strânşi în faţa clădirii Ministerului de Finanţe, unde funcţionează şi ANAF, sindicaliştii au ţinut afişe cu mesaje precum "Stop Abuzului", "ANAF contra ANAF", "Fără discriminare!" şi au scandat "Demisia, demisia!"

Sindicaliştii îl acuză pe Gelu Diaconu de "teroare, intimidare şi abuz", reproşându-i acestuia că a recurs la "acţiuni de represiune şi pedepsire a angajaţilor" pentru participarea la o acţiune de protest în data de 3 noiembrie când oamenii au oprit lucrul şi au cerut majorarea salariilor, reclamând că indemnizaţiile celor din Ministerul de Finanţe şi ANAF au crescut printr-o Ordonanţă a Guvernului adoptată "pe ascuns".

"Am început să ne răzvrătim împotriva Sistemului. De pe data de 3 când am făcut un protest spontan pe motiv că am fost discriminaţi, a doua zi, domnul Diaconu a început să persecute oamenii, să îşi bată joc de cariera lor, să persecute aproape 3200 de oameni să îi trimită la diferite locaţii să dea concursuri pe banii lor.", a declarat joi liderul SED LEX, Vasile Marica.

Reamintim că şeful ANAF i-a demis din funcţie în data de 9 noiembrie pe şefii Direcţiilor de Finanţe din Timişoara şi Iaşi motivând că aceştia nu au solicitat desemnarea unui membru din cadrul Direcţiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Sindicaliştii mai susţin că Gelu Diaconu este "omul sistemului" şi îi cer acestuia "să-şi vadă de cele două hoteluri pe care le are" şi să plece din fruntea intituţiei, astfel încât aceasta să se poată reforma iar inspectorii fiscali să poată aduce bani la buget.

"Dânsul este un om al Sistemului care ştie că dacă pierde lucrurile de sub control nu mai poate să favorizeze pe cineva, să terorizeze. Dl Diaconu luptă să îşi menţină stilul haotic şi autoritar astfel încât orice senator, orice deputat, orice om cu influenţă să poată să-i spună "da, domnule, te ajut eu, nu vine nimeni, nu te controlează nimeni!" De aia nu avem bani pentru sănătate, pentru învăţământ, pentru că oamenii aştia sunt oameni de sistem care şi-au protejat interesele împreună şi noi cerem să plece!", a adăugat liderul sindical.

Vasile Marica anunţă că dacă Diaconu nu va demisiona, sindicaliştii SED LEX îi vor pregăti "surprize în cascadă" şi vor încerca să atragă alături de ei, de săptămână viitoare, primării şi consilii judeţene.

"Va trebui să facem într-un fel ca omul ăsta să plece de aici să-şi gestioneze hotelurile singur", a adăugat Marica, potrivit căruia finanţiştii din alte oraşe ale ţării au întrerupt lucrul cu publicul astăzi şi protestează în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.

Reamintim în context că Preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a criticat joi, în cadrul unui comunicat de presă, acţiunile de protest care îl vizează.

"Vasile Marica (lider sindical -n.r.), veriga de legătură dintre grupurile de interese locale şi câţiva locotenenţi personali ai acestuia speriaţi de gândul că nu-şi mai pot negocia funcţiile prin cârciumi, crede că mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF.

Este sub demnitatea mea să vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodată nimic, însă am datoria de a transmite opiniei publice şi angajaţilor oneşti din ANAF următoarele lucruri:

1. Prezenţa unui inspector de integritate la examenele de promovare reprezintă doar extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifraudă şi oferă garanţia că promovările nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica şi al găştii acestuia, preocupaţi doar să profite de pe urma unor funcţii publice.

2. Potrivit prevederilor legale, examenele sunt organizate de angajator, respectiv de direcţiile regionale, acestea având personalitate juridică. Este adevărat că interzicerea organizării examenelor la nivel local, sub supravegherea frăţiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privită cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani parazitează sistemul vamal şi fiscal, însă a venit momentul să înţeleagă până şi el că nu mai poate trăi la nesfârşit din şpăgi într-o Românie aflată în plină schimbare de paradigmă.

3. În esenţă, acest personaj nociv pentru tot ce înseamnă reforma administraţiei, un profitor al mişcărilor sindicale oneste, protestează împotriva eliminării nepotismelor şi împotriva oferirii unei oportunităţi reale de promovare angajaţilor ANAF merituoşi, pentru a rămâne în continuare conectat la robinetul banilor murdari.

Am deplină încredere în faptul că oamenii de bună credinţă care muncesc zilnic şi contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF (realizat în principal în interesul contribuabililor şi secundar în favoarea salariaţilor) nu vor cădea în capcana manipulării întinse de un personaj lipsit de substanţă profesională, morală şi umană, căţărat fără scrupule pe scara parvenirii sociale.

În ce priveşte solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot îmbrăcat în haina sindicalistului preocupat de soarta adevăraţilor funcţionari, am un singur lucru de spus: afirm public că acesta este la dispoziţia noului prim-ministru la orice oră din zi şi din noapte, aşa cum a fost dintotdeauna. Într-o ţară civilizată, membră a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodată o instituţie fundamentală a statului român", a transmis şeful ANAF.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor