Geoană, despre atacurile şi ironiile venite din partea lui Ciolacu şi Tudose: Joc la altă ligă ca să mă las afectat

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Facebook/mircea.geoana)
Andrei Popescu
28.02.2024

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO şi fost lider al PSD, a declarat, marţi seara, la Antena 3 CNN, că el joacă în “altă ligă” şi din acest motiv nu se lasă afectat de atacurile venite de la unii dintre foştii colegi de partid, precum Mihai Tudose, sau de asocierile făcute de Marcel Ciolacu cu senatoarea Diana Şoşoacă.

“Am trecut prin prea multe în viaţa mea şi sunt un om mult prea înţelept şi să spun şi pe aia, joc şi la altă ligă ca să mă las afectat de astfel de comentarii. Eu sunt convins că majoritatea celor din partide nu sunt de acord cu astfel de afirmaţii. Nu tratez un fost coleg aşa şi mai ales un lider atât de important. Ar trebui să fie mândri de faptul că unul care a condus PSD-ul acum nişte ani de zile a ajuns să fie un personaj atât de important şi nu neapărat să-mi propună mie să fac ceva, deşi au făcut-o. E altă discuţie. Deci nu mă interesează.

Mă interesează un singur lucru să putem să fim siguri că oamenii îşi aleg liderii pe care şi-i doresc fără să fie obligaţi să joace la figuri impuse. Şi părerea mea este că din punct de vedere electoral, deşi tactic face sens, te ajut pe tine să treci hopul cu europarlamentarele şi facem o mică combinaţie. Perfect ok. Scurtăm calendarul pentru alegerile prezidenţiale din motive care poate că e legat de cel care stă cel mai bine în sondaje, poate legat de alte calcule cu privire la job-ul viitoare al unor lideri actuali. Nu ştiu, problema dânşilor, dar cât de mult te învârţi în jurul problemei în clipa de faţă nu sunt candidaţi suficient de robuşti ca să câştige alegerile prezidenţiale”, a precizat Geoană.

Reamintim că, recent, europarlamentarul PSD Mihai Tudose - fostul premier care a compromis vizita premierului Japoniei în România - l-a ironizat gros pe Geoană, după ce acesta s-a lăudat că lideri PSD, inclusiv Ciolacu, i-ar fi propus să candideze la preşedinţia ţării cu sprijinul partiului lor.

Întrebat de presă pe acest subiect, Tudose a încercat să minimizeze declaraţiile lui Geoană încercând să-l facă pe acesta să pară ridicol:

“Nu ştiu, câteodată nu e bine să îi contrazici pe oamenii ăia care susţin că aud voci şi le ies balauri de sub pat! Eu ştiu de ce? E foarte simplu, ca logică, el a spus că i-am propus eu, Ciolacu? Şi ce ne-a făcut să ne răzgândim aşa brusc? Dacă pe el îl mână în luptă doar propunerile noastre, când s-au retras propunerile, de ce continuă nu ştiu ce demers?

Nu ştiu cine şi ce i-a propus. Dacă am discutat despre fotbal, nu înseamnă că i-am propus să cumpere Real Madridul sau aşa a înţeles el! Mă nelinişteşte că oricine s-a întâlnit vreodată cu Geoană poate să se aştepte să povestească cu totul altceva despre acea întâlnire, lucru care îl ajută mult în aprecierile publice. Suntem dispuşi să arătăm nişte mesaje cu cine pe cine invită pe la cafele şi pe la întâlniri, dar e altceva”.

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a ironizat, la începutul acestei luni, pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după ce acesta a afirmat că liderii social-democraţi, inclusiv Ciolacu, i-au propus să candideze independent pentru fotoliul de la Cotroceni.

“După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier. Doamnă, eu nu o să propun. Eu sunt preşedintele PSD. Nu ştiu dacă voi fi candidat sau nu la funcţia de preşedinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea, că nici nu m-am gândit să fiu candidat.

Ce vă pot spune cu certitudine, cu inima de PSD-ist, de membru fondator de 30 şi de ani, niciodată PSD-ul şi eu personal, nu că n-am să propun, nici nu o să îmi treacă prin cap să susţin un independent din partea PSD-ului”, a afirmat Ciolacu la acea vreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor