Ghiţă cere audienţă la Niţu. Ponta, Băsescu, Dragnea şi marele Oprea menţionaţi ca martori

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Sebastian Ghiţă a înaintat, luni, o petiţie la procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, solicitându-i acestuia facilitarea unei audienţe la procurorul general al României, Tiberiu Niţu, căruia ar urma să îi dezvăluie "informaţii şi probe care vizează o situaţie extrem de gravă", relatează stiripesurse.ro

Potrivit sursei citate, în petiţia remisă procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Ghiţă îşi declară convingerea că poate dezvălui aspectele menţionate doar procurorului general Tiberiu Niţu şi afirma că îi va cita ca martori pe premierul Victor Ponta, pe fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Liviu Dragnea, în prezent coordonator politic al PSD, dar şi pe vicepremierul Gabriel Oprea.

"Am cerut să fiu primit de procurorul general al Românie pentru că este singurul om căruia pot să-i prezint informaţiile pe care le am, ce se întâmpla azi în România, ce i se întâmplă primului-ministru şi ce mi se întâmplă mie." a anunţat Ghiţă la România TV, adăugând că deoarece "persoanele sunt aşa de importante" nu putea să se ducă la DNA sau în altă parte, ci doar la procurorul general "pentru că situaţia este criminală."

"Am date şi probe. Nu vreau să denunţ abuzurile dlui Onea şi ceea ce se întâmplă la DNA Prahova.

Nu cred că asupra mea trebuie să se facă abuzuri. În cazul unui parlamentar nu cred că trebuie oprit să participe la lucrările parlamentului. Nu cred că Victor Ponta, care este pus unor presiuni incredibile, are o problemă.

Cred că noi toţi avem o problemă. Cred că este prea mult, cred că să trăim cu pumnul în gură nu se poate. M-am uitat cu atenţie în dosarul de la Prahova. Am stat câteva zile şi nu am mai spus nimic.”, a spus Ghiţă la România TV.

Redăm integral petiţia înaintată de Sebastian Ghiţă în vederea unei audienţe la procurorul general :

"Domnule Procuror Şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Subsemnatul Sebastian Aurelian Ghiţă, deputat în Parlamentul României, să-mi facilitaţi o audienţă la domnul Procuror General al României, domnul Tiberiu Niţu.

Menţionez că doresc să prezint informaţii şi probe care vizează o situaţie extrem de gravă care se petrece astăzi în România

Am convingerea fermă că nu pot dezvălui aceste aspecte unei alte persoane deoarece mă tem pentru mine şi pentru familia mea şi pentru cunoscuţii mei, având în vedere gravitatea lucrurilor.

Din cauza interdicţiei de a părăsi Ploieştiul mă văd nevoit să apelez la dumneavoastră pentru a obţine această audienţă. Menţionez că printre persoanele pe care le voi enumera ca martori sunt: Victor Ponta, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi încă un număr de persoane care au participat împreună cu mine la evenimentele pe care vreau să le descriu.

Consider că la momentul citării voi obţine permisiunea de a părăsi Ploieştiul.

Vă rog să trimiteţi această cerere Procurorului general al României.

Vă mulţumesc."

Reamintim că Sebastian Ghiţă a fost acuzat miercuri, 24 iunie, de noi fapte de corupţie în dosarul în care sunt inculpaţi şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Odată cu noile acuzaţii, procurorii DNA au dispus şi modificarea condiţiilor controlului judiciar dispus în cazul lui Ghiţă, acestuia fiindu-i impuse o serie de obligaţii suplimentare: să nu desfăşoare activităţi în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârşit fapta şi să nu părăsească localitatea Ploieşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent.

La la extinderea acuzatiior urmate de sechestru pe conturile sale şi ale firmelor pe care le controlează, Ghiţă vorbeşte aproape continuu că este victima unei răzbunări şi că asupra sa s-au făcut presiuni majore pentru a-i cere premierului Ponta să revină în ţară unde procurorii DNA l-ar putea pune sub control judiciar.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.