Gică Popescu va da statul în judecată la CEDO

Gheorghe Popescu
Gheorghe Popescu (Michael Steele / Getty Images)

Fostul mare fotbalist, Gică Popescu, aflat în închisoare în urma celui mai mediatizat caz de corupţie din fotbalul românesc, a luat decizia de a da în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Potrivit fanatik.ro, Popescu condamnat trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în "Dosarul Transferurilor", le-a cerut avocaţilor să înceapă demersurile juridice pentru a intenta un proces statului român la CEDO pentru modul în care s-a decis reţinerea lui. Potrivit sursei citate, Popescu susţine că Justiţia a interpretat greşit Noul Cod Penal pentru ca el să fie încarcerat.

Fostul colaborator al fraţilor Becali la firma de impresariat va cere la CEDO, pe lângă reabilitatea sa şi o sumă importantă de bani care să acopere "efectele negative materiale şi morale cauzate de arestarea sa".

"Momentan, nu ne-a specificat despre ce sumă este vorba, doar că are de gând să ceară mulţi bani statului român, peste un milion de euro. Este prematur să vorbească despre o cifră exact", au precizat, pentru Fanatik.ro, apropiaţii lui Popescu.

Amintim că Popescu a fost găsit vinovat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani şi condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Transferurilor, în care cei opt "grei ai fotbalului" sunt acuzaţi că, în anii 2000, şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal şi nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului. Dintre toţi colegii săi de dosar, Popescu a primit cea mai mică pedeapsă şi, conform sursei citate, speră la o graţiere până la finele acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne