Godzilla din noua versiune hollywoodiană, ironizat de fanii japonezi: 'Este prea gras'

(photos.com)

Fanii japonezi ai personajului Godzilla, care împlineşte 60 de ani, sunt dezamăgiţi de felul în care este înfăţişat monstrul în noua versiune hollywoodiană, considerându-l prea mare, prea gras şi prea american, comentează France Presse.

Cea mai nouă versiune, în 3D, a aventurilor monstrului cu alură preistorică ieşit din ape va ajunge pe ecranele din SUA la 16 mai, iar în Japonia, abia în iulie, însă, fără să mai aştepte, fanii japonezi nu îşi ascund dezamăgirea după ce au văzut trailerul şi câteva afişe promoţionale.

'Când l-am văzut, am căzut pe spate! Are un gât prea gros, iar partea de jos este pur şi simplu prea masivă', spune Fumihiko Abe, un fan de 51 de ani al monstrului, declarând cu mândrie că a văzut toate filmele cu Godzilla de până acum.

Nici precedenta versiune hollywoodiană, din 1998, nu i s-a părut prea reuşită: 'Arăta ca un dinozaur super-rapid'. Fumihiko nu a regăsit pasul greu care zdrobea totul la trecerea monstrului Godzilla pe străzile din Tokyo.

Godzilla 2014 'Made in USA' a fost conceput pe calculator, iar aventura sa are loc în New York.

'Sunt nerăbdător să văd dacă vom simţi puterea sa în film', mai explică Fumihiko, la ieşirea de la o expoziţie de desene şi picturi consacrată monstrului la Tokyo.

Cele mai dure comentarii pot fi găsite în mediul online japonez: 'este o focă', 'arată ca o pisică mare şi grasă'.

'Ok, e adevărat că, în America, iei în greutate. De fapt, este un monstru al caloriilor', ironizează un internaut.

Primul Godzilla, adus pe ecran în 1954 de studiourile Toho din Tokyo, era, de fapt, un 'costum' de latex de 90 kg în care un actor se sufoca şi transpira puternic.

Potrivit 'biografiei' sale, monstrul a luat naştere într-o mare agitată şi a pornit înot spre coastele Japoniei pentru a răspândi teroare.

Apariţia personajului avea loc la doar nouă ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial şi de la dubla explozie atomică de la Hiroshima şi Nagasaki la 6 şi 9 august 1945 care a accelerat capitularea Japoniei imperiale la 15 august.

În imaginarul multor japonezi, Godzilla este de fapt asimilat rezultatului monstruos al testelor nucleare atmosferice derulate de SUA în Insula Bikini în anii 1950.

Creatura a devenit rapid pentru mulţi un simbol al Japoniei pacifiste şi un fel de alegorie a martiriului Apocalipsei nucleare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură