Grindeanu: Au fost nuanţe să dăm OUG pentru înfiinţarea Fondului Suveran. Sunt 10-12 miliarde de euro în joc

Fostul premier Sorin Grindeanu pretinde că i s-a sugerat să înfiinţeze Fondul Suveran de Investiţii - mega-proiectul lui Liviu Dragnea - prin ordonanţă de urgenţă, însă a refuzat, din moment ce vorbim de "10-12 miliarde de euro".
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
25.07.2017

În ciuda acuzaţiilor lansate în spaţiul public, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii nu a fost blocat de Guvernul precedent din moment ce proiectul de lege nu plecase pe circuitul normal de avizare, a declarat luni seară, la TVR, fostul premier Sorin Grindeanu.

"E de o lună Guvernul Tudose. Aţi văzut ceva de FSDI şi nu ştiu eu? A existat o comisie la Ministerul Economiei, formată din oameni de la Ministerul Economiei, Finanţe, de la companiile respective, care au venit cu un proiect de lege pe care l-au trimis spre avizare, să-l analizeze, să se uite, să îşi dea cu părerea şi domnul preşedinte Liviu Dragnea şi mă gândesc că şi domnul Vâlcov. Timp de peste o lună, acest proiect nu a plecat - înainte de şedinţa de Guvern - pe circuitul normal de avizare, cum este legea, la ministerele care trebuie să-şi dea avizul pe proiectul de lege, deci eu nu aveam ce să blochez. Eu puteam bloca în momentul în care primea toate avizele de la celelalte ministere", a explicat Grindeanu, citat de Agerpres.

Fostul premier susţine că i s-a sugerat că dea o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, însă a refuzat.

"Deşi au fost nuanţe - sunt convins că premierul Tudose nu va face acest lucru - să dăm ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea acestui fond, nu l-am făcut, pentru că eu consider că este o chestiune extrem de importanţă, care trebuia discutată în Parlament. Parlamentul trebuie să facă legi, nu Guvernul să dea ordonanţe. Vorbim de valori, în acest fond, de 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi făcute printr-o ordonanţă de urgenţă, din punctul meu de vedere", a afirmat Sorin Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor