Guvernul elimină cozile la ghişee. Taxele şi impozitele se vor putea plăti online

Clasicele cozi la ghişee pentru a-ţi plăti dările la stat vor dispărea din toamnă, când românii îşi vor putea plăti taxele din faţa calculatorului.
Ghişeu plată taxe şi impozite locale
Ghişeu plată taxe şi impozite locale (Epoch Times România)

Începând din toamnă, românii îşi vor putea plăti online taxele şi impozitele, a anunţat premierul Cioloş, într-o postare pe Facebook.

"Din toamnă, fiecare cetăţean îşi va putea plăti online taxele şi impozitele. Anunţul pentru achiziţionarea serviciilor bancare privind plăţile online cu cardul a fost lansat astăzi în SEAP, un pas important pe direcţia debirocratizării şi a simplificării relaţiei dintre contribuabili şi administraţie.

Între timp, plata cu cardul este funcţională la ghişeele ANAF din 9 judeţe iar ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu va fi prezentă joi la Timişoara pentru a prezenta informaţii privind extinderea în ţară a plăţii cu cardul în sediile ANAF.

Ne continuăm hotărât drumul pe această direcţie, pentru o administraţie publică modernă şi prietenoasă cu oamenii." scrie Cioloş, pe pagina sa de socializare.

În postarea sa, premierul face trimitere la un articol hotnews, în care se explică ce presupune această achiziţia publică.

Potrivit sursei citate, ANAF a lansat licitaţia pentru servicii bancare de acceptare a plăţilor de impozite, taxe, contribuţii şi a altor sume datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plată în sistem on-line prin Ghişeul.ro, valoarea estimată fără TVA a acordului cadru fiind între 1.559.823 lei şi 1.871.787 lei.

Sumele încasate de la cetăţeni vor fi transferate integral contul ANAF, dar va exista un comision pentru tranzacţiile online stabilit la nivelul de 2% din valoarea tranzacţiei. Acesta nu poate fi mai mare de 30 lei şi va fi suportat de Fisc. Se vor accepta la plată cardurile emise sub sigla Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de ţara în care aceste instrumente au fost emise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne