Handbal masculin: CSA Steaua Bucureşti a pierdut la masa verde meciul cu Energia Târgu Jiu (0-10)

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
18.02.2015

Echipa de handbal masculin CSA Steaua Bucureşti a pierdut la masa verde (0-10) meciul disputat luni cu Energia Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 18-a a Ligii naţionale, pe care îl câştigase pe teren (29-28), din cauză că a utilizat un jucător, Eremia Pârâianu, fără drept de joc.


Preşedintele Comisiei centrale de competiţii, Jean Mateescu, a precizat pentru Agerpres că Eremia Pârâianu a fost suspendat o etapă şi amendat cu 500 lei pentru comportare nesportivă de către Comisia de disciplină pe 25 noiembrie. Dar nici clubul şi nici jucătorul nu au achitat amenda, iar Pârâianu nu avea drept de joc în meciul cu Energia Târgu Jiu.

''Jucătorul şi CSA Steaua aveau termen pentru plata amenzii data de 5 decembrie 2014. Dar şi dacă penalizarea financiară se plătea înaintea jocului de la Târgu Jiu, Pârâianu ar fi fost în regulă şi ar fi avut drept de joc. După meciul de la Târgu Jiu, Comisia centrală de competiţii în şedinţa sa de marţi s-a autosesizat şi a verificat în contabilitate dacă există vreun ordin de plată sau o chitanţă care să certifice plata amenzii. În lipsa acestor documente, Comisia de competiţii a dictat pierderea meciului de către CSA Steaua la masa verde'', a precizat Mateescu.

CSA Steaua mai are o singură cale de atac împotriva acestei sancţiuni: Comisia de apel. Dar aici, clubul militar trebuie să aducă un document care să răstoarne decizia Comisiei de competiţii. Doar o dovadă a plăţii amenzii înainte de meciul de la Târgu Jiu, ar putea răsturna sancţiunea primită de CSA Steaua.

În urma acestei decizii, CSA Steaua ocupă locul 10 în clasament, cu 18 puncte, fiind penalizată şi cu un punct, în timp ce Energia Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 12 cu 12 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor