Haşotti le propune liberalilor să intre în grevă parlamentară până când Oprea pleacă din funcţie

Parlamentari români votează
Parlamentari români votează (Florin Chirilă/Epoch Times)

Senatorul PNL Puiu Haşotti a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că le va propune colegilor săi parlamentari să intre în grevă pe termen nelimitat în cazul în care şeful MAI, Gabriel Oprea, nu îşi va pierde funcţia ca urmare a scandalului declanşat de moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana sa oficială.

"Dacă Victor Ponta nu-l demite sau Gabriel Oprea nu-şi dă demisia de la conducerea MAI, voi propune conducerii centrale a partidului ca liberalii să intre în grevă parlamentară pe termen nelimitat. Vom merge doar la lucrările Comisiei de Cod Electoral şi în plen pentru Legea votului prin corespondenţă.

În rest, facem prezenţa şi rămânem în sala grupului parlamentar. Când moare un om din vina ta, tu, ca demnitar, trebuie să îţi dai demisia", a declarat Puiu Haşotti, citat de Agerpres.

Amintim că, marţi, un poliţist de la Brigada Rutieră a decedat după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe şosea în plin centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă. Poliţistul a fost avansat în grad post mortem de Gabriel Oprea, considerând că acesta a murit în misiune.

Însă care era misiunea? Presa a citat surse care susţin că Oprea se ducea spre MAI după ce a fost la un restaurant din Cotroceni şi l-au acuzat pe general că nu este prima dată când a folosit poliţia în scopuri personale beneficiind de coloană oficială în contextul în care, potrivit legii, poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar "în situaţii deosebite".

Pentru a afla mai multe despre controversele din jurul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină, vă recomandăm să citiţi articolul Cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa escortându-l pe Oprea. O înmormântare şi întrebări fără răspuns.