Hillary Clinton, vinovată de protejarea teroriştilor de la Boko Haram

Boko Haram terorizează Nigeria. (PIUS UTOMI EKPEI / AFP / Getty Images)
P. P.
09.05.2014

Fostul şef al diplomaţiei americane, Hillary Clinton, este acuzată că a protejat gruparea teroristă Boko Haram, refuzând să o adauge pe lista grupărilor teroriste a SUA în ciuda cererilor venite din partea agenţiilor de securitate americane, a notat, joi, TheDailyBeast.

Gruparea Boko Haram a sechestrat 276 de fete de şcoală, pe care a ameninţat că le va vinde "pe piaţă". Boko Haram, a cărei nume înseamnă "educaţia vestică este păcătoasă", este un grup care operează în nord-vestul Nigeriei de mai mulţi ani, incendiind biserici, răpind persoane, incendiind şcoli, uneori cu elevii înăuntru.

Joi, Peter King, şeful Comitetului din Senat pentru Securitate Internă, şi Patrick Meehan, şeful subcomisiei pentru Contra-terorism şi Informaţii, i-a trimis Secretarului de Stat, John Kerry, o nouă scrisoare, întrebând de ce Boko Haram nu a fost catalogată drept o organizaţie teroristă în 2011.

Elita armatei SUA a încercat să pună gruparea teroristă islamistă din Nigeria pe lista ”neagră”- numai că iniţiativa a fost ”rejectată de Departamentului de Stat”, condus de Hillary Clinton, spun sursele din armată pentru ABC News.

King şi Meehan au pus şi întrebări suplimentare cu privire la răspunsul administraţiei faţă de gruparea teroristă, precizând că ”este critic ca noi să adresăm această ameninţare ridicată de Boko Haram înainte ca aceştia să aibă abilitatea să-şi exporte violenţa”.

În timp ce dezbaterea pe tema măsurilor care vor trebui adoptate ia amploare la Washington, elevele nigeriene rămân dispărute iar consilierii militari ai SUA se îndreaptă către Nigeria pentru a combate grupul terorist, care a omorât deja 310 de persoane în timpul atacului de luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor