Iaşi: Peste 15.000 de persoane la mitingul PDL de susţinere a lui Traian Băsescu

Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social
Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
21.07.2012

UPDATE

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a urcat împreună cu soţia sa pe scena din Piaţa Palatului Culturii din Iaşi.

"Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulţi care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pâna la un punct, iar acest punct este legat de cum ne văd cei din Uniunea Europeană (...) Pe 29 nu discutăm despre scaunul lui Traian Băsescu, pe 29 românii au de ales între a spune «da» lui Antonescu şi Ponta, lăsând ţara în izolare şi a spune «nu» demiterii preşedintelui, dovedind că românii sunt deasupra clasei politice, că românii înţeleg mai bine interesul naţional decât un grup de puşcăriabili din Parlamentul României", a spus Băsescu.

"Ne bucuram ca sunt peste 15.000 de persoane la miting. Nu ne putem bate joc de romani. De două luni, acest regim iresponsabil a calcat în picioare instituţiile statului. Jos Ponta, jos Antonescu", a spus Vasile Blaga.

***

Peste 10.000 de persoane s-au adunat sâmbătă, la Iaşi, în Piaţa Palatului Culturii, la un mitingul organizat de PDL la care au fost prezenţi Traian Băsescu şi lideri democrat-liberali, precum şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Îmbrăcaţi în cămăşi albe, au urcat pe scenă liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Paleologu, Monica Macovei, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi de Mihail Neamţu, dar şi Traian Băsescu, purtând un tricou albastru.

Participanţii la miting au adus pancarte cu mesaje precum "Jos Ponta", "Băsescu, suntem cu tine".

Gheorghe Flutur, primul care a vorbit în faţa mulţimii, a spus că reprezentanţii USL "se comportă ca noii mineri din 3-6 iunie, care dau bastoane pe spinarea statului de drept".

"Nu trebuie să-i lăsăm. Să spunem nu abuzului, celor care au dat cu economia în gard în aproximativ două luni, celor care au devalorizat leul, să ne apărăm preşedintele ales", a mai spus Flutur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor