Ilie Sârbu: SIE informează că niciun candidat la alegerile prezidenţiale nu este ofiţer acoperit

Ilie Sârbu
Ilie Sârbu (Epoch Times România)

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că, potrivit unui raport al Serviciilor de Informaţii Externe, niciun candidat la alegerile prezidenţiale nu este ofiţer acoperit. Senatorul social-democrat a mai precizat că raportul se referă la situaţia actuală, nu la trecut.

”La ora 13.30 a avut loc şedinţa comisiei de control SIE la care am discutat un material primit din partea Serviciului, semnat de domnul Meleşcanu, prin care ni se comunică foarte clar că nu există situaţii ca cele văzute în presă, nici situaţii privind candidaţii la Preşedinţie, nici la Parlament, nici chiar judecători şi nici în cadrul Guvernului”, a declarat Sârbu.

Senatorul PSD a mai explicat că raportul face referire la toţi candidaţii la Prezidenţiale şi se referă strict la situaţia din prezent. Cât despre trecutul candidaţilor la preşedinţie, Sârbu a cerut ca, dacă există astfel de situaţii, preşedintele să vină cu dovezi.

"Domnul Băsescu să vină să dovedească cu documente că există situaţii de acest gen”, a mai spus Sârbu.

Şeful statului a stârnit recent un puternic val mediatic, afirmând, în prag de alegeri pentru preşedinţie, că unii candidaţi la funcţia supremă în stat ar fi omis să-şi treacă în CV dacă au fost ofiţeri sub acoperire sau nu, şi a avertizat că, dacă cei ce sunt în această situaţie nu-şi vor completa singuri "CV-ul", le va spune el numele.

Ca urmare a acestor declaraţii, ACL a cerut o comisie de anchetă care să afle cine ar putea fi misteriosul ofiţer, iar Klaus Iohannis a dat asigurări că nu a fost ofiţer al serviciilor.

Victor Ponta a declarat şi el că, în calitate de vicepreşedinte CSAT, a fost verificat de Băsescu, iar Monica Macovei a declarat şi ea că a fost verificată în repetate rânduri de preşedinte şi de instituţii, şi nu este "ofiţer acoperit sau în orice alt fel, al vreunui serviciu de informaţii român sau străin".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne