În cadrul unui spectacol grandios, Igor Dodon a declarat anul 2019- Anul Familiei în R. Moldova

Numeroase persoane au menţionat că au fost invitate la evenimentul de lansare a Anului Familiei de către PSRM, deşi Dodon a declarat anterior că nu intenţionează să se implice în campania electorală.
Igor Dodon în cadrul lansării Anului Familiei în R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)
Ştefan Sârbu
29.01.2019

În cadrul lansării „Anului Familiei” printr-un spectacol ţinut luni, 28 ianuarie, la Chişinău preşedintele Igor Dodon a declarat că în Republica Moldova, instituţia familiei este supusă distrugerii. În opinia acestuia, depopularea, migraţia în masă, creşterea numărului divorţurilor şi nesiguranţa socială ar fi condus la schimbări profunde pe planul creării familiilor, ameninţând genofondul ţării.

„Am declarat anul 2019 drept An al Familiei. În scopul promovării, protejării şi susţinerii integrităţii familiilor, va fi pus în acţiune un amplu program naţional de activităţi menite să consolideze relaţiile sănătoase în familie”, a adăugat şeful statului precizând că toţi factorii de decizie ar trebui să conştientizeze riscurile situaţiei şi să aplice cât mai ferm politici sociale eficiente în vederea creşterii rezilienţei familiilor.

Potrivit Ziarului de Gardă, la eveniment au fost prezente cupluri longevive şi familii cu mulţi copii, cărora li s-au oferit pachete din partea Fundaţiei Galinei Dodon „Din suflet”. Mai multe persoane au menţionat că au fost invitate la spectacol de către Partidul Socialiştilor, deşi preşedintele Dodon a declarat anterior că nu intenţionează să se implice în campania electorală.

De menţionat că şeful statului a ţinut să sublinieze că evenimentul nu a fost organizat din bani publici dar a evitat să le spună jurnaliştilor când va fi publicat raportul financiar al Fundaţiei Primei Doamne „Din Suflet”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor