În ce ţară îşi va efectua Ciolacu prima sa vizită oficială în calitate de proaspăt premier

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
16.06.2023

Noul premier Marcel Ciolacu va efectua prima sa vizită externă oficială în Germania, unde se va întâlni cu cancelarul Olaf Scholz, relatează Agerpres, citând surse guvernamentale.

De asemenea, precizează sursele, în cadrul vizitei în Germania, Ciolacu va fi însoţit de mai mulţi miniştri.

Dar înainte de deplasarea în Germania, noul premier se va întâlni, sâmbătă, cu omologul său din Republica Moldova, Dorin Recean, care este aşteptat să efectueze o vizită la Bucureşti.

Totodată, continuă site-ul citat, în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, prim-ministrul se aşteaptă la o intensificare a negocierilor din partea română, bazată pe abordarea venită din partea miniştrilor Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi cel al Externelor, Luminiţa Odobescu.

Guvernul Ciolacu a fost votat, joi, într-o şedinţă prezidată de fostul premier Nicolae Ciucă, în calitate de preşedinte al Senatului. S-au înregistrat 390 de voturi "pentru" şi 95 "contra".

Preşedintele Klaus Iohannis a mai dat o şansă PSD. Miniştrii noului Guven, în frunte cu Marcel Ciolacu, au depus jurământul la Cotroceni, în faţa şefului statului, cel care promitea solemn înainte de alegeri că va scoate PSD-ul de la masa puterii.

Spre deosebire de primul guvern de tip USL, din noul Guvern fac parte doar PSD şi PNL, UDMR fiind scos de la bucate. Anterior jurământului depus la Cotroceni, Guvernul Ciolacu a trecut, fără emoţii, de audieri şi de votul în plen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor