In orfelinat un copil a fost pedepsit prin trimiterea intr-un spital de psihiatrie

.
. (Photos.com)

Un baiat de 13 ani a fugit de la orfelinat la bunica lui. Pentru aceasta l-au inchis intr-un spital de psihiatrie. Astfel sunt pedepsiti orfanii pentru cea mai mica incalcare. La data de 05 mai, Roman Ciornai, presedintele Comisiei cetatenilor cu privire la Drepturile Omului, s-a adresat la procurorul din regiunea Rostov, cu rugamintea de incepe o ancheta si de a lua masuri.

In publicatia lui Nikita Mogutina "Educatorii au inchis orfanii intr-un spital de boli mintale” publicat pe site-ul Life News Online se descrie maltratarea celor din casa de copii № 10 din Rostov.

Detaliile oribile ale vietii orfanilor au devenit cunoscute de la educatorea institutiei. Ea nu mai putea viziona agresiunile si a cerut ajutor in fond pentru a sprijini orfanii.

"Noua pur si simplu ni s-a facut parul maciuca pana la sfarsitul povestirilor educatoarei! spune reprezentantul fondului public de orfani "Viitorul nostru", Ghenadie Zoriko, am inceput imediat o ancheta.

Si ce s-a intamplat in spatele zidurilor unei case de copii model? S-a descoperit faptul ca asupra adolescentilor complicati din orfelinat se aplicau metode specifice. In loc de a lucra cu copii, acestia erau trimisi imediat la un spital de psihiatrie. Acolo, din spusele lor, pe copii ii dezbracau, ii legau de un calorifer ii bateau si le dadeau medicamente puternice care suprimau creierul cum ar fi clorpromazina si haloperidol. Orfanii nu stiau de ce ei ereau tratati, diagnosticul nu era spus nimanui.

Copii care traiesc intr-un orfelinat traiesc conform legilor nescrise. Pentru a-si duce traiul ei castiga singuri: baietii prin furt iar fetele prin prostitutie.

Noi initial nu am crezut – continua Zorico – am realizat un experiment. Spre seara ne-am apropiat de orfelinat si am chemat elevele care stateau in apropierea cladirii cu sticlele de bere in mana. Am intrebat despre posibilitatea de a oferi servicii sexuale. Fara ezitare, minorele si-au exprimat taxa de o mie de ruble.

R. Ciornai a expediat un demers la procuratura raionului Pervomaisk, orasul Rostov-pe-Don, si o copie Procuraturii din regiunea Rostov si Ministerului Sanatatii din regiunea Rostov.

In demers solicita ca in conformitate cu art. 45 alineatul (3) din Legea Fedareatiei Ruse cu privire la ingrijirea psihiatrica si garantiile drepturilor cetatenilor in furnizarea ingrijirii" sa se examineze rapoartele publicate privind incalcarile drepturilor orfanilor din casa de copii № 10 (plasarea copiilor intr-un spital psihiatric ca pedeapsa), si respectarea reglementarilor pentru aceste tipuri de spitalizari; in identificarea incalcarilor sa fie luate masurile necesare de catre procuratura.

In lumea moderna nu ar trebui sa existe astfel de cazuri, si drepturile copiilor trebuie sa fie respectate. Acest lucru se refera mai ales la casele de copii, caci copii orfani, si asa sunt lipsiti de foarte multe.

Informatiile au fost furnizate de catre Comisia cetatenilor cu privire la Drepturile Omului din Sankt-Petersburg .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii