„Independenţi” de guvernarea de la Chişinău: Mobilizarea alegătorilor din stânga Nistrului a dat rezultate

Locuitorii din stânga Nistrului au votat la greu şi aproape în mod egal, pentru doi candidaţi care nici nu s-au născut în Transnistria şi nici măcar nu au afaceri acolo. Greu de crezut.
Viorel Melnic şi Alexandr Oleinic
Viorel Melnic şi Alexandr Oleinic (unimedia.info)

Mobilizarea fără precedent a alegătorilor din stânga Nistrului, pentru care membrii Blocului ACUM au depus şi o contestaţie la Comisia Electorală Centrală, pare să fi dat rezultate. Dacă ar fi să privim atent rezultatele votului pe cele două circumscripţii uninominale din regiunea transnistreană, observăm că au câştigat detaşat 2 candidaţi independenţi: Alexandr Oleinic şi Viorel Melnic obţin ambii aproximativ acelaşi număr de voturi, 10463 şi 10836.

În ceea ce priveşte statisticile alegerilor naţionale în stânga Nistrului, pe primul loc au ajuns socialiştii, adunând mai mult de jumătate din numărul total de voturi, 16 401. Totuşi, pe circumscripţiile uninominale, deşi a prezentat candidaţi, PSRM a pierdut lamentabil.

Formaţiunea Partidului Democrat a luat puţin peste 5 mii de voturi, dar iarăşi niciunul din candidaţii democraţi nu au intrat în top 3. Rezultatele foarte bune ale candidaţilor independenţi sunt greu de explicat, mai ales că niciunul ditre cei doi nu au nicio legătură directă cu stânga Nistrului. „Nu sunt născuţi acolo, nu au afaceri şi nici vreo activitate în regiunea transnistreană”, scrie UNIMEDIA.

Alexandr Oleinic, liderul Partidului Popular din Republica Moldova, formaţiune care nu s-a înscris în campania pentru parlamentare, a fost membru al Blocului Moldova Democrată şi ministru al Tehnologiei şi Comunicaţiei.

Viorel Melnic a fost şeful Serviciului Vamal în perioada guvernării comuniste, precum şi în perioada AIE 1. Mai mult decât atât, acesta a fost coleg de facultate cu preşedintele Igor Dodon şi a deţinut funcţii de conducere în PSRM, czre a fost dat afară din partid după ce numele său a apărut în raportul Kroll.

Mai târziu însă, Melnic s-a regăsit în structurile de business ale primarului de Orhei fiind chiar şi preşedintele Asociaţiei „Pentru Orhei” care a sponsorizat în ultimii ani mai multe proiecte cu care se laudă primarul de Orhei, Ilan Şor. Deşi numele său apare în raportul Kroll, Viorel Melnic nu a fost anchetat de către autorităţile de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe