India: Soldaţi ucişi într-un incendiu la un depozit militar

Un incendiu ce a devastat un depozit militar din India s-a soldat cu 17 morţi şi aproape 20 de răniţi. Nu este primul incendiu de acest fel în India.
(Captură Foto)
Andrei Popescu
31.05.2016

Oficiali ai armatei indiene au declarat că 17 soldaţi au fost ucişi într-un mare incendiu izbucnit la un depozit militar de muniţii în statul vestic Maharashtra.

Incendiul la depozitul din Pulgaon, în apropiere de Nagpur, a declanşat mai multe explozii, determinând evacuarea oamenilor din satele învecinate.

Cauza incendiului încă nu este cunoscută, conform BBC.

Incendiul a izbucnit la ora locală 01:30 (21:00 GMT luni) şi a cuprins rapid depozitul.

Pompierii s-au luptat pe parcursul nopţii să stingă flăcările, dar cel puţin 19 persoane au fost, de asemenea, rănite. Printre victime se numără şi doi ofiţeri de armată.

Rapoartele au susţinut că aproximativ 1.000 de săteni au fost evacuaţi după ce proiectile şi schije au fost aruncate din depozit în zonele învecinate.

Au mai existat câteva astfel de incendii la depozitele de muniţii ale armatei în anii recenţi.

În 2010, un incendiu la unul dintre cele mai mari depozite militare din estul oraşului Panagarh a declanşat o serie de explozii, dar nu s-au înregistrast răniţi sau morţi.

În 2007, mii de săteni din districtul Anantnag din regiunea Kashmir au fost evacuaţi după ce un incendiu puternic a izbucnit la un depozit, care s-a soldat cu cel puţin 25 de persoane rănite.

Iar în anul 2000, într-un incendiu la un depozit de muniţii din Bharatpur din nordul Indiei şi-au pierdut viaţa două persoane şi s-au înregistrat pierderi de aproximativ 90 milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor