Întrevedere Hans Klemm - Liviu Dragnea. Fără declaraţii la final

Ambasadorul Statelor Unite, ţară care şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea faţă de modificările legislaţiei privind Justiţia şi lupta anticorupţie, a avut marţi o întrevedere cu Liviu Dragnea.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avut, marţi, o întrevedere cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor. La întrevederea care a durat circa o oră a participat şi Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Întâlnirea nu a fost anunţată presei şi nu au fost făcute declaraţii la finalul acesteia, relatează digi24.ro. Ulterior întrevederii, Camera Deputaţilor a dat însă publicităţii un comunicat de presă pe tema discuţiei între Klemm şi Dragnea, în care cuvântul "justiţie" nu apare deloc, la fel cum nu apărea nici în comunicatul dat de Guvern după întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Klemm. Ambasada SUA a confirmat însă că Hans Klemm a discutat cu premierul României şi despre Justiţie.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, l-a primit marţi, 20 februarie, pe domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relaţiilor bilaterale, în domeniile politico-militar şi de securitate, România fiind prima ţară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special în regiunea noastră.

În acest sens, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunităţilor de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România şi SUA în toate domeniile, partea română subliniind importanţa amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT şi securitate cibernetică, ştiinţă şi cercetare.

Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, pe aceste dimensiuni”, se precizează în comunicatul Camerei Deputaţilor.

Reamintim că de-a lungul ultimului an, SUA şi-a exprimat în repetate rânduri, în mod public, îngrijorarea cu privire la ceea ce se întâmplă în România în materie de Justiţie. Poziţii în acest sens au exprimat atât direct Departamentul de stat al SUA, cât şi Hans Klemm, spre nemulţumirea liderilor PSD şi ALDE, care l-au criticat dur pe ambasador.

Întâlnirea lui Klemm cu Dragnea are loc cu două zile înainte ca ministrul Justiţiei să prezinte în Parlament raportul referitor la activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Prezentarea are loc pe fondul scandalului declanşat de înregistările lansate în spaţiul public de fostul deputat Vlad Cosma, politician condamnat la închisoare de instanţa de fond. În urma difuzării acestor înregistrări, grei ai PSD au cerut foarte vocal revocarea lui Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne