Inundaţii şi viscol în Bulgaria fac prima victimă

Un baraj a cedat luni lângă localitatea Biser, Bulgaria, făcând mai multe victime.
Un baraj a cedat luni lângă localitatea Biser, Bulgaria, făcând mai multe victime. (NIKOLAY DOYCHINOV/AFP/Getty Images)

Inundaţiile şi ninsoarea puternică din sud-estul Bulgariei au făcut duminică o victimă, în timp ce traficul rutier din nordul ţării este blocat iar aproximativ 40.000 de case au rămas fără curent electric, relatează Agerpres.

Apele diluviene au purtat corpul neînsufleţit al unei feme în apropiere de oraşul Burgas, unde a fost găsit în ziua de duminică.

Autorităţile bulgare au declarat sâmbătă starea de catastrofă naturală în regiunile Burgas, Haskovo şi Banite (sud-est), regiuni în care sute de persoane au fost evacuate iar circulaţia este în mare parte blocată.

Viscolul a blocat şi circulaţia în nordul munţilor Balcani, care traversează Bulgaria de la vest la est. De asemenea, autorităţile au mai decretat starea de catastrofă naturală în regiunile Gabrovo şi Sevlievo, unde majoritatea drumurilor sunt închise.

Curentul electric nu mai funcţionează în mai multe zeci de sate, estimându-se ca aproximativ 40.000 de gospodării au rămas pe întuneric, în timp ce alte au rămas fără apă.

Valul de frig a sosit după o vreme relativ blândă iar vânturile puternice au dărâmat mai mulţi copaci, punându-i în dificultate pe şoferii din zonă Sofiei dar şi din restul ţării.

Potrivit previziunilor meteorologice ninsorile continuă duminică, vremea începând să se calmeze începând de luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe